Ponsa critica que s'han traspassat línies vermelles amb els darrers atacs al català


  • Comparteix:

Àngels Ponsa és diputada al Parlament des de fa dos mesos / Font: Flickr CiU

Àngels Ponsa és diputada al Parlament des de fa dos mesos / Font: Flickr CiU

La diputada santcugatenca Àngels Ponsa ha qualificat de 'posicionaments retrògrads' i de traspassament de línies vermelles el canvi de nom del català a l'Aragó i la castellanització de topònims a les Balears, mesures impulsades pel govern del PP. Ponsa, en una intervenció aquest dimecres al ple del Parlament, ha afirmat que hi ha una estratègia del PP per crear un problema on no hi ha.

En una sessió de control del govern, la diputada Àngels Ponsa ha apuntat que no es tracten de fets aïllats, sinó que és una maniobra per crear problemes allà on no n'hi ha. Casos com la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), el canvi del nom del català a l'Aragó com a LAPAO i la castellanització de topònims a les Balears són exemples de 'posicionaments retrògrads' de diverses institucions de l'estat vers la llengua catalana, segons la convergent.

En una entrevista a Cugat.cat, la diputada ha manifestat que aquestes accions corresponen a èpoques passades i no a un govern que ha de promoure totes les llengües que es parlen a l'Estat espanyol.

Àngels Ponsa

Això recorda èpoques passades. Feia anys que no teníem aquests atacs a la llengua. No és d'un govern evolucionat que fomenta les llengües de l'Estat espanyol.


Ponsa ha contrastat aquestes mesures amb les conclusions de l'informe de política lingüística del 2011 on es certifica un avenç lent però segur del català. Segons aquest text, des del 2007, el nombre de persones que té el català com a llengua habitual ha crescut en 430.000.

De la seva banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha remarcat que el català té prou força interna per seguir endavant. Mascarell ha afegit que des del govern espanyol s'utilitza la llengua 'com una cortina de fum' i per 'dividir la societat catalana per fer-la més fràgil'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.