El PSC lamenta la falta de flexibilitat de CiU per a l'aprovació del Pla d'Igualtat


Temes relacionats

Sant Cugat ja compta amb el Pla d'Igualtat de gènere per als pròxims quatre anys (22/mai/13)

El PP presenta al·legacions per eliminar la vessant ideològica del Pla d'Igualtat ( 3/mai/13)

El PSC, satisfet pel nou Pla d'Igualtat però el qualifica de 'poc ambiciós' (30/abr/13)


  • Comparteix:

Roda de premsa anterior del PSC

Roda de premsa anterior del PSC

El PSC lamenta que l'aprovació del nou Pla d'Igualtat, tirat endavant amb els vots de CiU al ple de dimarts passat, no compti amb les seves propostes de retirar del document les aportacions econòmiques i subvencions a les escoles que segreguen per sexe, així com incorporar la promoció de la igualtat de gènere en la presidència dels consells de barri. Amb aquest gest, la formació afirma que la federació nacionalista ha fet un gir a la dreta, adoptant postures més habituals del PP, i subratlla que a CiU li ha faltat 'cintura' perquè no ha facilitat el consens amb la resta de grups municipals en l'aprovació del text.

El PSC ha destacat que, amb més flexibilitat per part del govern i acceptant les aportacions sobre la segregació de gènere a les escoles i igualtat als consells municipals i de barri, els socialistes haurien votat favorablement al nou Pla d'Igualtat. El regidor socialista Pere Soler ha expressat que la falta de voluntat d'arribar a consensos i de no voler-se posicionar sobre algunes de les qüestions proposades pel PSC 'diu molt' dels nacionalistes.

Pere Soler

El fet de no voler-se posicionar sobre la segregació de les escoles, la conciliació laboral, les beques d'emprenedoria i la paritat del consell de barri és ideològic. No hi estem d'acord.


La formació veu amb bons ulls l'aprovació d'aquest Pla d'Igualtat però considera que s'ha quedat a mitges i que calia seure i consensuar. Amb tot, els socialistes afirmen que continuaran treballant amb relació a les propostes que han estat rebutjades perquè siguin un referent a l'hora de tractar els aspectes d'igualtat al municipi. Aquestes aportacions passen per limitar les subvencions a les escoles que segreguen per sexe, que hi hagi paritat en les presidències del consell de barri i la creació d'una línia de beques dedicades a dones emprenedores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.