Martorell compareix avui pels presumptes casos d'espionatge polític

El santcugatenc Xavier Martorell en una imatge d'arxiu

Política

Publicat el 30/mai/13 per Anna González

El director general de Serveis Penitenciaris i exregidor de Seguretat, Xavier Martorell, compareixerà aquest dijous, a dos quarts de dotze del matí, en la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament per donar explicacions sobre els presumptes casos d'espionatge polític. També ho farà el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, després de les informacions que vinculen Martorell amb l'agència de detectius Método 3 i amb informes sobre diferents polítics, entre ells, l'expresidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, i els exregidors d'UDC Xavier Amador i Joan Recasens, aquest últim també diputat al Parlament.

La sessió informativa de la Comissió d'Afers Institucionals començarà a les deu del matí amb la compareixença d'Espadaler. El seguirà el també expresident de CDC a Sant Cugat Xavier Martorell per informar sobre els casos d'espionatge polític i la investigació de membres del govern.

La compareixença arriba després del degoteig d'informacions que vinculen Martorell amb diversos encàrrecs a l'agència Método 3 per investigar polítics catalans. L'expresident de CDC ha negat aquests encàrrecs, tot i que ha confirmat la seva relació amb l'agència de detectius. Entre les personalitats presumptament investigades, hi consten els exregidors d'UDC Xavier Amador i Joan Recasens, uns fets que els dos polítics han posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra. També consta, segons les citades informacions, un informe sobre l'expresidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu.

La vinculació de Martorell amb l'agència de detectius Método 3 va portar l'exregidor a abandonar la presidència de CDC a Sant Cugat.