ICV-EUiA vol que el ple es posicioni sobre la llei Wert


Temes relacionats

El PSC creu que el Tribunal Constitucional aturarà la Llei Wert (29/mai/13)

Les Comissions Grogues sortiran al carrer per defensar l'educació (27/mai/13)


  • Comparteix:

El ministre Wert, en una imatge d'arxiu

El ministre Wert, en una imatge d'arxiu

ICV-EUiA considera preconstitucional i antidemocràtica la reforma que el ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha tirat endavant. Per aquest motiu els ecosocialistes buscaran el rebuig del ple municipal a aquesta llei a través d'una moció que es debatrà durant la sessió de juny. La formació se suma, d'altra banda, a la convocatòria d'aquest diumenge de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de la ciutat en contra de les retallades i la reforma Wert.

Els ecosocialistes recorden que el projecte de reforma no compta amb aportacions de cap altra força política ni tampoc s'ha buscat la compliciat de la comunitat educativa. Pel seu contingut, ICV-EUiA qualifica les intencions de Wert com un pas enrere ja que contempla aspectes que restringeixen 'dràsticament' la participació del professorat i les famílies en el dia a dia del centre reduint l'autonomia dels centres.

ICV-EUiA aplaudeix les crítiques de la Generalitat cap a aquesta llei, però creu que s'han quedat curtes ja que el rebuig se centra en la qüestió lingüística i no ataca elements que també afecten la qualitat de l'ensenyament públic. La copresidenta ecosocialista Roser Casamitjana ha citat, en una entrevista a Cugat.cat, la laïcitat i les necessitats educatives específiques com alguns dels aspectes que la normativa posa en perill.

Roser Casamitjana

La laïcitat de la llei és cabdal. La cohesió social tambés perilla perquè la llei no fa referència als alumnes amb necessitats específiques.


ICV-EUiA dóna suport i participarà a la cercavila reivindicativa convocada per les Comissions Grogues, formada per les AMPA de les escoles públiques de la ciutat, per aquest diumenge. Es tracta d'una mobilització en contra de les retallades i la Llei Wert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.