Martorell: 'No he encarregat mai cap investigació a un càrrec polític'


Temes relacionats

Martorell compareix avui pels presumptes casos d'espionatge polític (30/mai/13)

Gordó defensa Martorell després de la petició de dimissió d'ICV-EUiA ( 8/mai/13)

Francesc Homs referma la confiança del govern en Xavier Martorell (30/abr/13)

Una empresa de Martorell va pagar un informe sobre la família Montilla (25/abr/13)

Martorell també va investigar un càrrec de confiança de l'Ajuntament (19/abr/13)

L'equip de govern descarta crear una comissió informativa sobre l''afer Martorell' (16/abr/13)

Martorell va encarregar informes d'Amador i Recasens quan eren a l'equip de govern ( 9/abr/13)


  • Comparteix:

Martorell, aquest dijous en comissió parlamentària / Font: Canal Parlament

Martorell, aquest dijous en comissió parlamentària / Font: Canal Parlament

El director general de Serveis Penitenciaris i exregidor de Seguretat a Sant Cugat, Xavier Martorell, nega rotundament haver ordenat cap investigació a càrrecs polítics. En la compareixença al Parlament, Martorell ha admès haver fet encàrrecs a Método 3 i a altres agències però sempre 'lícits i legals'. Tots els grups, tret de CiU, han considerat insuficients les explicacions i han demanat que Martorell s'aparti del seu càrrec al govern, com va fer amb la presidència de CDC a Sant Cugat.

En una breu intervenció a la comissió d'Afers Institucionals, Martorell ha reconegut haver tingut relació de 'client a proveïdor' amb agències de detectius, entre elles Método 3. Tot i això, Martorell ha descartat haver investigat polítics, ni del seu partit ni de cap altre.

Xavier Martorell

No s'ha encarregat mai cap investigació de cap membre de CDC, de CiU o d'altres partits.


Martorell ha recordat que ja ha desmentit les informacions publicades als mitjans de comunicació i que ha emprès accions legals per defensar la seva honorabilitat.


Reaccions de l'oposició

Tots els grups parlamentaris, tret de CiU, han considerat insuficients les explicacions de Martorell. ERC ha lamentat l'ocasió perduda per aclarir uns fets que preocupen l'opinió pública i l'ha instat a fer un pas enrere perquè la seva figura 'debilita la credibilitat del govern'.

El PSC ha demanat explícitament la seva dimissió i ha preguntat per què va deixar el càrrec de presidència de CDC a Sant Cugat i no la responsabilitat de la Generalitat si, com sosté el santcugatenc, no ha fet cap investigació a polítics.

El PP també ha demanat la marxa de Martorell i ha assegurat que el santcugatenc forma part d'una 'trama d'espionatge' a Catalunya.

ICV-EUiA s'ha sumat a les peticions de dimissió a Martorell. El diputat Jaume Bosch ha recordat que els motius de salut que van fer que deixés la presidència de CDC a Sant Cugat no els ha tingut en compte per al càrrec de la Generalitat.

La CUP i C's també han demanat a Martorell que deixi el càrrec a la Generalitat.

Xavier Martorell ha replicat que va deixar la presidència local de CDC perquè és diabètic i va patir problemes de salut que el van fer prioritzar les seves responsabilitats de govern per sobre de les de partit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.