Les reaccions dels partits sobre la compareixença de Martorell, a Cugat.cat


Temes relacionats

Martorell: 'No he encarregat mai cap investigació a un càrrec polític' (30/mai/13)

Turu no dóna crèdit a les explicacions de Martorell sobre la trama d'espionatge (30/mai/13)

L'equip de govern frena una comissió informativa especial pel 'cas Martorell' (21/mai/13)


  • Comparteix:

Els partits municipals s'han pronunciat sobre la compareixença de Martorell

Els partits municipals s'han pronunciat sobre la compareixença de Martorell

Els partits polítics de l'oposició amb representació municipal s'han pronunciat sobre la compareixença aquest dijous al Parlament del director general de presons i exregidor de Seguretat, Xavier Martorell, amb relació a la trama d'espionatge polític. El PP ha insistit en la necessitat que l'Ajuntament 'col·labori' en l'esclariment del cas, mentre que el PSC i la CUP reclamen la compareixença de Lluís Recoder, alcalde durant l'època de regidor de Martorell. ICV-EUiA ha demanat la dimissió de Martorell perquè no es posi en dubte l'honestedat de la classe política. Cugat.cat s'ha posat en contacte, sense èxit, amb CiU.

El PP, una de les primeres formacions que va demanar la creació d'una comissió d'investigació municipal, ha emplaçat l'equip de govern, de nou, a pronunciar-se sobre el cas i 'arribar a la veritat'. El seu portaveu, Jordi Carreras, ha explicat que els partits de l'oposició ja han fet tot el que podien fer i que al consistori li toca 'col·laborar'.

Jordi Carreras

Demanem que s'aclareixi la veritat. Martorell va ostentar un càrrec prou important a l'Ajuntament perquè el consistori es pronunciï.


El PSC ha afirmat que en clau local s'ha d'informar qui va ser 'el senyor X' que va encarregar informes sobre els exregidors d'UDC Xavier Amador i Joan Recasens i l'expresidenta de l'EMD, Montse Turu. El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, també ha reclamat que Lluís Recoder es pronunciï com a alcalde durant l'etapa de regidor de Martorell.

Ferran Villaseñor

Les paraules de Recoder serien necessàries per tranquil·litzar tothom. La comissió d'investigació que es va demanar hauria estat bé de cara a l'exercici de transparència.


El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha manifestat que, de moment, és la paraula de Martorell contra les afirmacions aparegudes a la premsa. Amb tot, Calderon considera que l'exregidor de Seguretat hauria de dimitir del seu càrrec a la Generalitat perquè 'no es pot posar en dubte l'honestedat ni l'ètica en política'.

Joan Calderon

No només que dimiteixi del partit sinó també de la responsabilitat al govern. L'ètica, la transparència i l'honestedat obliguen Martorell a dimitir per dignitat personal.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha subratllat que l'exregidor ha declarat que les seves accions sempre responien a les ordres dels seus superiors. El portaveu independentista ha demanat a Recoder que comparegui per esclarir aquests fets.

Guim Pros

En un moment de la seva intervenció ha dit que tot el que ha fet ha estat per ordre dels seus superiors. Estaria bé que Recoder expliqués el que pensa i si no té res a veure, que ho digui.


Al darrer ple municipal, l'equip de govern -format per CiU- va frenar la creació d'una comissió informativa especial sobre el 'Cas Martorell'. La petició era una proposta del PP que va rebre el suport de la resta de partits de l'oposició.

En el tancament de l'edició de dijous, Cugat.cat s'ha posat en contacte, sense èxit, amb CiU.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.