La CUP porta al ple el rebuig a la Lomce i a les retallades en educació


  • Comparteix:

El text també insta el govern espanyol i la Generalitat a aturar les retallades / Font: ACN

El text també insta el govern espanyol i la Generalitat a aturar les retallades / Font: ACN

La CUP buscarà el suport del consistori a les iniciatives que impulsin la insubmissió a la Llei Orgànica de Modificació de la Qualitat Educativa (Lomce) en cas d'aplicació. Per assolir aquest compromís, el grup independentista presentarà una moció al ple, que també vol explicitar el rebuig al canvi normatiu i a les retallades en educació. A més, la CUP proposarà a l'Ajuntament que estudiï la viabilitat de la municipalització dels serveis bàsics ara externalitzats.

El grup municipal de la CUP portarà al proper ple el debat entorn la Lomce. Els independentistes volen que el ple expressi el seu rebuig a l'avantprojecte impulsat pel ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, així com refermar el compromís en la defensa del model d'immersió lingüística.

Per això la CUP proposa en la seva moció que l'Ajuntament assumeixi la crida a tota la comunitat educativa i a la societat per mobilitzar-se contra l'avantprojecte de la Lomce. De la mateixa manera, el text busca el suport municipal a les iniciatives que impulsin la insubmissió i la desobediència civil a 'les polítiques educatives regressives i espanyolistes'. El regidor de la CUP Ignasi Bea ha defensat que cal mostrar fermesa davant la invasió de competències i si cal desobediència.

Ignasi Bea

És una invasió competencial i hi haurà recursos. És important mostrar fermesa i determinació i si cal la desobediència.


La moció també exigeix al govern espanyol i la Generalitat que aturin les retallades en educació i que els pressupostos del 2013 reverteixin l'actual dèficit d'inversió que pateix l'educació pública.

La proposta se suma a una altra moció que la CUP presentarà a la sessió de juny. El grup municipal proposa estudiar la municipalització dels serveis externalitzats de l'Ajuntament. Això implicaria que el consistori gestioni directament i controli serveis públics com la recollida d'escombraries, la neteja viària, les escoles bressol i les zones blaves. Amb aquest objectiu, la CUP demana que no es prorroguin els contractes de serveis externalitzats i que s'elabori abans un estudi sobre els costos de la gestió pública, tal com ha explicat Bea.

Ignasi Bea

Demanem no prorrogar els contractes sense un acord del ple i fer estudis sobre la viabilitat dels serveis públics. Volem números sobre la taula de la gestió.


Bea ha explicat que es tracta d'una moció de fonament ideològic que busca, com a mínim, portar a debat la privatització de serveis i el model de gestió. Amb relació a la moció sobre la Lomce, la CUP ha avançat que espera arribar a acords amb altres formacions per fer prosperar l'acord.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.