El PSC demana replantejar Promusa i potenciar l'habitatge de lloguer


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

El PSC demana repensar els objectius inicials de l'empresa d'habitatge municipal Promusa i potenciar els habitatges de lloguer social en lloc dels de compra. La formació socialista presentarà una moció en la sessió plenària de juny on també s'inclou un replantejament de l'actual estructura directiva de l'empresa ja que, asseguren, cal adaptar-la i reduir-ne els càrrecs directius.

Per al PSC, Promusa ha perdut l'essència per la qual es va fundar: fer habitatge públic de lloguer social. Segons dades facilitades pels socialistes, aquest 2013 l'empresa municipal no construirà cap habitatge de lloguer a la ciutat. En canvi, lamenta que part de la seva tasca passi per crear habitatges de venda, locals i lloguers de naus industrials, entre d'altres. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha subratllat que Promusa no ha de servir perquè l'Ajuntament practiqui una economia recreativa financera que l'ajudi a eliminar el deute.

Per això demanarà amb una moció en el ple de juny el replantejament dels objectius de Promusa, la creació d'una comissió amb representants de Promusa i els portaveus de les formacions al consistori, i fer una clara aposta per l'habitatge de lloguer social.

Ferran Villaseñor

Creiem que ha de fer habitatge públic i coordinar-se amb altres ens. Hem de redimensionar l'estructura a la realitat de l'oferta i hem d'apostar per l'habitatge de lloguer.


Villaseñor considera que és importat que Promusa col·labori amb ens com l'Institut Català del Sòl (Incasòl) de la Generalitat o altres societats cooperatives.

Els socialistes inclouran en el text de la moció, també, que s'estudiï una possible reestructuració de l'empresa municipal que contempli la reducció de càrrecs directius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.