El PP demana que el català no sigui d'ús preferent al consistori


  • Comparteix:

Foto d'arxiu de Jordi Carreras en roda de premsa

Foto d'arxiu de Jordi Carreras en roda de premsa

El PP instarà l'Ajuntament a adaptar el reglament per a l'ús de la llengua catalana a l'administració pública a la legislació vigent, arran de la sentència del Tribunal Constitucional que estableix que el català no pot ser llengua d'ús preferent als ens públics. Segons els populars, això permetria adequar la normativa a la realitat social que es viu a Sant Cugat pel que fa a la convivència i ús del castellà i català. La formació popular ho presentarà en una moció al ple de juny.

El portaveu del PP, Jordi Carreras, considera que s'ha d'ajustar el reglament de l'Ajuntament, aprovat en el darrer mandat, a la sentència dictada pel Tribunal Constitucional i que assegura que català i castellà han de conviure en la cooficialitat, sense que cap de les dues prevalgui.

Jordi Carreras

Demanem que la normativa s'adeqüi a la realitat del nostre país. A l'Ajuntament s'utilitza el català i el castellà sense problema. S'ha de plasmar a la norma el que ja es viu a l'ens municipal.


Segons Carreras, es tracta d'adaptar la utilització real que es fa del català i del castellà entre els ciutadans i els mateixos treballadors de l'administració pública al reglament vigent i no convertir la llengua en un problema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.