El PSC lamenta que no hagi sortit a concurs públic el projecte Esart


Temes relacionats

La tertúlia parla de la Festa Major i Esart (12/jun/13)

Neix Esart a l'entorn del Centre Cultural i Esade amb batxillerats oficials creatius ( 7/jun/13)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, els regidors del PSC, Pere Soler i Ferran Villaseñor

D'esquerra a dreta, els regidors del PSC, Pere Soler i Ferran Villaseñor

El PSC critica que la cessió d'espais municipals al projecte Esart, del grup Montcau, no hagi passat per concurs públic i que s'hagi fet a través d'un decret d'alcaldia. Els socialistes demanen a Mercè Conesa que s'aturi la iniciativa i que s'aclareixin diversos aspectes de la col·laboració entre l'Ajuntament i aquest centre educatiu. Segons el decret, l'autorització d'ús d'espais municipals a Esart neix de la sol·licitud del grup Montcau i va ser sotmesa a informació pública durant 20 dies per promoure la concurrència, però cap altre operador s'hi va afegir.

El Campus Esart s'ubicarà a l'entorn del Centre Cultural a partir del curs que ve amb batxillerats oficials centrats en estudis de música, dansa, arts escèniques, humanitats, ciències socials i producció audiovisual. La cessió de diversos llocs del centre s'ha fet a través d'un decret d'autorització d'ús privatiu parcial d'espais de l'escola municipal i del conservatori de música fora de l'horari lectiu, de dos quarts de vuit del matí a quatre de la tarda. Aquesta decisió és obscura i fora de la transparència que pregona l'equip de govern, segons el portaveu del partit, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

La pressa i la manca de transparència no són bones conselleres. No qüestionem la col·laboració amb un privat. En canvi, sí que en qüestionem les formes.


L'operació entre l'Ajuntament i Montcau implica que es cedeixen els espais públics a canvi d'uns 500.000 euros durant els propers quatre anys, segons els càlculs del PSC. Tot i això, els socialistes veuen incògnites perquè aquesta xifra podria reduir-se si el grup educatiu hi fa algunes inversions.

Ferran Villaseñor

Quines seran les inversions que es faran a les instal·lacions i que restaran el cànon que haurà de pagat el privat? Això vol dir que no sabem quant cobrarem.


El PSC tampoc no veu amb bons ulls el fet que un dels caps del grup Montcau sigui l'anterior màxim responsable del Patronat Municipal d'Educació, el santcugatenc Valentí Feixas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.