La ciutat fa un primer pas per millorar la gestió forestal de Collserola


Temes relacionats

Sant Cugat cedirà la gestió de la seva part de la serra al Consorci de Collserola (21/mai/13)

El PP insta les administracions a netejar el sotabosc de la serra de Collserola ( 9/mai/13)

Sant Cugat impulsarà un Pla Local d'Energia per generar estalvi i ocupació (15/oct/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat aprofitarà millor els seus boscos / Font: Premsa Sant Cugat

Sant Cugat aprofitarà millor els seus boscos / Font: Premsa Sant Cugat

El ple municipal d'aquest dilluns ha aprovat buscar la col·laboració del Consorci del Parc de Collserola en la gestió de la zona forestal del municipi. A través d'un conveni, la intenció és aprofitar els recursos que ofereix el bosc en la creació d'ocupació i activitat econòmica, així com la producció de biomassa, tot buscant economies d'escala a tota la serrra.

La moció vol recuperar l'aprofitament de les zones boscoses de la ciutat i fomentar l'economia lligada a la gestió i explotació sostenible del bosc. Això s'ha de fer, segons el text aprovat, sota gestió pública i per això s'insta a la creació d'un conveni amb l'ens gestor del Parc Natural. L'acord hauria d'incidir en les parcel·les de titularitat municipal i, al mateix temps, promoure la inclusió de les finques privades en aquesta dinàmica.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha subratllat la importància de construir una economia lligada al bosc per obtenir una gestió forestal eficient i de futur.

Joan Puigdomènech

La gestió forestal ha d'anar lligada a una explotació sostenible del bosc, lligada als organismes públics.


Guim Pros, de la CUP, ha destacat el fet clau d'implicar els propietaris privats i la necessitat de posar 'mans a l'obra' al més aviat possible. Joan Calderon, d'ICV-EUiA, ha subratllat la finalitat energètica i el paper del Consorci. Bruno de Salvador, del PP, ha demanat més contundència per part de l'equip de govern en la gestió forestal, si cal amb ampliacions pressupostàries, i també s'ha sumat al consens general en aquesta moció.

En aquesta moció, també s'han debatut unes esmenes del PSC que han estat rebutjades amb els vots en contra de l'equip de govern i els vots favorables de la resta de partits. El PSC proposava principalment estudiar que els veïns tinguessin la possibilitat de recollir part de la fusta del bosc. CiU ho ha rebutjat per 'manca de coherència' amb la resta de la moció, que aposta per cercar una economia d'escala en relació amb el bosc.

Al ple municipal del mes de maig, el PP ja va proposar, sense èxit, una moció que volia instar el Consorci del Parc Natural de Collserola a netejar la serra de les restes d'arbrat caigut arran de la ventada del 2009 i la nevada del 2010.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.