La CUP no aconsegueix que s'estudiï el cost de municipalitzar els serveis públics


Temes relacionats

La CUP porta al ple el rebuig a la Lomce i a les retallades en educació ( 3/jun/13)


  • Comparteix:

La municipalització de serveis s'ha debatut al ple de juny

La municipalització de serveis s'ha debatut al ple de juny

Els vots contraris de CiU i el PP han impedit que prosperés la moció de la CUP per analitzar si convé recuperar la gestió de serveis públics ara externalitzats. L'equip de govern ha argumentat que l'estudi sobre el cost de la gestió directa o indirecta dels serveis és una tasca que ja efectua el consistori quan s'ha d'obrir un concurs.

La formació independentista ha proposat elaborar estudis que avaluïn el cost de municipalitzar serveis públics ara en mans de privats. El partit considera que l'opció de la gestió directa dóna garanties d'un servei de qualitat i en canvi l'externalització dels serveis afavoreix el lucre de les empreses privades a l'hora de gestionar serveis bàsics.

La CUP creu que si el consistori o les empreses públiques gestionen aquests serveis això permetria l'Ajuntament estalviar el percentatge que 'ara es destina al benefici empresarial', segons el regidor Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Pensem que la gestió directa de l'Ajuntament d'alguns serveis és la millor manera de garantir un bon servei i d'un bon control de les condicions dels treballadors.


La moció dels independentistes reclamava no prorrogar els actuals contractes externalitzats i fer, amb un any d'antelació, un estudi del cost que suposaria municipalitzar els serveis.

Tot plegat una declaració d'intencions que ha rebut el suport del PSC i ICV-EUiA. El PSC ha remarcat que no s'han de demonitzar les externalitzacions sinó calibrar bé quan són necessàries. ICV-EUiA s'ha mostrat totalment d'acord amb el text de la CUP i ha remarcat 'el retorn social' que comporta la gestió directa. El PP, que havia presentat esmenes a la moció original, ha subratllat la vàlua del text - tot suprimint la càrrega ideològica - però finalment s'hi ha pronunciat en contra.

Els apunts ideològics del document tampoc no han convençut CiU, que hi ha votat en contra. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat que ja es fan els estudis sobre el cost d'internalitzar o no els serveis.

Carles Brugarolas

Nosaltres som els que estem en posició d'analitzar cada cas. És que aquest text, si li treus la càrrega ideològica, diu: 'Feu una cosa que ja esteu fent'.


La moció ha rebut els vots contraris de CiU i el PP. No obstant això,a petició de la CUP, la mateixa alcaldessa s'ha compromés a fer arribar al partit un calendari dels terminis dels contractes existents, tal com demanaven els independentistes a la moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.