Vistiplau del ple al nou mercat de Pere San


Temes relacionats

El nou mercat de Pere San obrirà portes la tardor de l'any que ve (14/jun/13)

La benzinera de Rius i Taulet tancarà les portes el mes que ve (14/jun/13)


  • Comparteix:

Imatge de com quedarà el mercat després dels treballs

Imatge de com quedarà el mercat després dels treballs

El ple dóna el vistiplau al projecte de remodelació del mercat de Pere San, que combinarà la venda de productes amb els espais gastronòmics a partir de la tardor de l'any vinent. L'oposició considera positiu el projecte perquè obre la porta a dinamitzar la zona, però no veu clar que l'Ajuntament hagi d'assumir el rescat de la iniciativa si falla.

El projecte tirarà endavant gràcies a una unió temporal d'empreses (UTE) que inclou Gourmets Sant Cugat, amb presència d'actuals paradistes, i la constructora Urcotext. Aquesta aliança assumirà el cost dels treballs de remodelació de l'equipament, que serà d'1'6 milions d'euros, i tindrà la concessió durant 40 anys. Segons el regidor de Comerç, Josep Romero, la iniciativa farà que el mercat sigui un dinamitzador de la zona.

L'oposició ha assegurat que l'equipament necessitava un revulsiu per incrementar l'activitat. Tot i això, els partits d'esquerres lamenten que el consistori perdi la concessió del mercat durant quatre dècades. El que ha unit tota l'oposició és el dubte que genera el paper que hauria d'assumir l'Ajuntament en cas que el nou mercat de Pere San no se'n sortís, tal com ha remarcat el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon.

Joan Calderon

Externalitzem i després hem de rescatar el mercat si no funciona. Potser ens hauríem d'haver plantejat una altra cosa.


Finalment, el PSC i el PP hi han votat a favor, mentre que ICV-EUiA i la CUP s'han abstingut.



Més canvis a la zona
El ple també ha inclòs la dació de compte de l'acord que permetrà la reformulació de la zona de l'entorn de la benzinera de Rius i Taulet. L'estació de servei tancarà les portes l'1 de juliol perquè l'espai aculli 39 habitatges públics de lloguer per a gent gran, baixos comercials i un aparcament d'un centenar de places amb sortida a l'avinguda de Catalunya. Està previst que les obres comencin el primer semestre de l'any que ve i que costin uns 3'5 milions d'euros.

L'operació és possible perquè els propietaris dels terrenys rebran part dels locals comercials i aparcaments que es construeixin per un valor de 2'9 milions d'euros.

En aquest punt, els partits de l'oposició han lamentat haver conegut detalls de l'operació a través de la roda de premsa que va oferir l'equip de govern divendres passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.