El ple diu 'no' a la reforma de la llei de l'avortament de Gallardón


  • Comparteix:

Ruiz-Gallardon / Fotografia: ACN

Ruiz-Gallardon / Fotografia: ACN

El ple de Sant Cugat s'ha pronunciat en contra de la reforma de la llei de l'avortament proposada pel ministre de Justícia espanyol, Alberto Ruiz-Gallardón. La moció del PSC ha prosperat amb els vots a favor dels socialistes, ICV-EUiA, la CUP i set regidors de CDC. L'alcaldessa i la regidora de Comunicació s'han abstingut. El PP, UDC i la convergent Susanna Pellicer hi han votat en contra.

Amb aquesta aprovació, el ple es compromet a rebutjar la revisió de la llei anunciada pel govern espanyol i a ratificar el dret de les dones de tenir un control lliure sobre la seva sexualitat. El regidor del PSC, Pere Soler, ha assegurat que l'actual llei és una de les més progressistes arreu del món.

Pere Soler

El nostre país ha gaudit d'una de les lleis més progressistes arreu del món en qüestió de la interrupció de l'embaràs.


En aquest sentit, la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha destacat que la reforma d'aquesta llei suposaria allunyar-se dels 'paràmetres admesos a la majoria de països de l'entorn' i comportaria desigualtats en funció de la posició econòmica de les dones i inseguretat mèdica. A més, ha assegurat que no per ser més restrictiva una llei, aquesta ha de suposar menys avortaments.

Casamitjana

Tots els experts estan d'acord que les lleis restrictives, com més ho són menys ajuden a reduir el nombre d'avortaments.


El portaveu de la CUP, Guim Proms ha subratllat la importància que les dones puguin avortar amb el mínim risc i en l'absoluta legalitat i ha demanat que s'allunyin els criteris morals i religiosos del debat. La CUP considera, a més, que la llei actualment vigent és també insuficient.

Guim Pros

Ja fa molt de temps que defensem una llei integral que contempli el dret al propi cos i que desplegui una cobertura real de la interrupció de l'embaràs.


Des del PP, el portaveu Jordi Carreras ha assegurat que es tracta d'un debat estèril ja que no és al ple on s'han de prendre aquest tipus de decisions. Carreras ha defensat, però, la proposta de reforma de la llei de l'avortament defensada per l'executiu de Rajoy, perquè era un dels punts del programa electoral de la formació.

Jordi Carreras

Aquest és un dels punts del programa del PP en les últimes eleccions i vol complir. Ho han votat la majoria dels espanyols que ens van donar la majoria absoluta. És el que hi ha.


Pel que fa a CiU, ha criticat el fet que moltes lleis que afecten les persones siguin pendulars, ja que donen inseguretat jurídica i deixen en indefensió a moltes persones. El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha destacat que és important la pluralitat en aquests temes.

Raül Grangé

La manera que les lleis siguin justes i pervisquin en el temps és que estiguin fetes amb la màxima pluralitat possible.


El text s'ha aprovat amb els vots a favor del PSC, ICV-EUiA, la CUP i set regidors de CDC. L'alcaldessa i la regidora de Comunicació s'han abstingut. El PP, UDC i la convergent Susanna Pellicer hi han votat en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.