Florestans proposen la masoveria com alternativa a la construcció de més pisos


Temes relacionats

S'estudia traslladar la promoció de Promusa de la Floresta a prop del centre (19/jun/13)

La CUP proposa replantejar la construcció d'habitatge públic a la Floresta (29/abr/13)

Promusa sorteja avui 75 pisos de venda a la Floresta (23/abr/13)

Promusa fa més fàcil l'accés a pisos públics en la seva propera promoció ( 2/feb/13)


  • Comparteix:

Moment de la sessió d'aquest dimarts

Moment de la sessió d'aquest dimarts

Els veïns i algunes entitats participants al consell de barri de la Floresta han plantejat la masoveria urbana com alternativa a la construcció de més pisos al districte. Aquest ha estat el posicionament majoritari dels assistents després de conèixer que l'equip de govern ha 'congelat' la promoció de pisos públics de venda a la Floresta. El govern local ha dit que la decisió dóna resposta a 'l'oposició ciutadana' al projecte, però ha deixat clar que el districte necessita habitatge protegit.

El mig centenar de florestans que han assistit aquest dimarts al consell de barri han conegut el futur de la promoció de pisos públics de venda previstos al districte. El president del consell, Carles Brugarolas, ha donat a conèixer la 'congelació' del projecte per prendre en consideració l'oposició veïnal, diu, pel cost ambiental que comportava la construcció amb la tala d'arbres.

En declaracions a Cugat.cat, Brugarolas ha afirmat que ara el projecte, que ja havia fet les adjudicacions, patirà 'un retard' però que es redirigirà cap al centre de la ciutat. Malgrat això, ha deixat clar que el districte necessita habitatge públic protegit.

Carles Brugarolas

Hi havia dany ambiental. Sempre ho hem dit, però hi havia mesures paliatives. Però si tenim un posicionament contrari dels veïns, reaccionem i no passa res.


L'anunci fet pel govern local ha estat interpretat de forma desigual pels assistents. L'Associació El Mussol i la plataforma Salvem els arbres s'han felicitat per l'aturada del projecte però han posat sobre la taula el tema que ha centrat el debat ciutadà: l'aposta per la masoveria urbana.

La majoria dels assistents han defensat que la conjuntura econòmica actual necessita una alternativa que no passi per més construcció, sinó per aprofitar els pisos ja existents. Altres també han exposat que la marxa enrere de Promusa respon al fet que el projecte no ha quallat perquè els preus només eren assumibles per les rendes altes.

Veïns

Han vingut amb el projecte sense preguntar les nostres necessitats. / Ells mateixos s'han adonat que el projecte no era viable. / La masoveria urbana és l'alternativa al col·lapse immobiliari


El PP ha emplaçat l'equip de govern a donar ja alternatives als florestans en habitatge. El PSC ha reclamat al govern local que proposi altres zones florestanes per construir pisos públics, però de lloguer. El lloguer també ha estat l'opció d'ICV-EUiA, que ha defensat la necessitat d'activar la masoveria urbana. En aquest sentit, la CUP ha sol·licitat a l'equip de govern el cens de pisos buits de la ciutat i, en concret, del districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.