SCxI i Òmnium volen aconseguir 1.800 persones per a la Via Santcugatenca


Temes relacionats

El teixit independentista local prepara una cadena humana a l'estiu (28/mai/13)


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la Via Santcugatenca, aquest dimecres

Moment de la presentació de la Via Santcugatenca, aquest dimecres

Sant Cugat per la Independència (SCxI) i Òmnium Cultural volen sumar 1.800 persones en la Via Santcugatenca que tindrà lloc dissabte de la setmana vinent. Les dues entitats s'han unit per aconseguir encerclar el Monestir i crear una cadena des de la plaça de Lluís Millet fins a l'avinguda de Cerdanyola, com un assaig de la Via Catalana que tindrà lloc l'Onze de Setembre arreu del país.

Diversos voluntaris, encarregats de grups de 50 participants seran els responsables de situar cada persona al llarg del recorregut, que suma 1.800 metres. Per això, Sant Cugat per la Independència i Òmnium preveuen que necessitaran la participació de 1.800 assistents, tal com ha assegurat el responsable d'aquesta iniciativa, Vicenç Alegre, que l'ha qualificat d'objectiu ambiciós.

Vicenç Alegre

L'objectiu és ambiciós. També hem de tenir en compte que hi haurà la botiga al carrer que aportarà més gent. Tenim por que se sumi molta gent a última hora.


La Via Santcugatenca tindrà lloc dissabte 6 de juliol. A dos quarts de vuit del vespre serà el moment de la concentració dels participants i des de les vuit a un quart de nou es durà a terme la cadena humana al voltant del Monestir i en tot l'eix de vianants.

El membre d'Òmnium Sant Cugat Manel Garriga ha expressat que aquesta experiència serà extrapolable a la Via Catalana de 400 quilòmetres que tindrà lloc l'Onze de Setembre.

Manel Garriga

Seria molt interessant que el resultat de la Via Santcugatenca es pogués extrapolar a la Via Catalana. Qualsevol problema que sorgeixi aquí ha de servir perquè no passi el dia Onze.


Aquesta iniciativa és única a tot el Vallès Occidental i no es coneix que altres poblacions catalanes duguin a terme una proposta que mobilitzi tantes persones. Les inscripcions ja es poden fer a través de la web de l'ANC local, Santcugat.assemblea.cat. A més, l'entitat situarà diversos punts d'informació repartits al centre del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.