Recoder demana al Consell Comarcal un debat 'a fons' del futur de la comarca

Recoder serà temptejat demà per Pere Navarro

Política

Publicat el 5/feb/04 per Vanesa Hernandez

L’alcalde de Sant Cugat ha demanat al consell d'alcaldes un debat a fons sobre el futur de la comarca. Precisament Lluís Recoder rep aquesta tarda l’alcalde de Terrassa per conèixer de primera mà la iniciativa engegada per Pere Navarro de liderar una comarca pròpia, diferenciada de la de Sabadell. Recoder, a l’espera de conèixer ‘personalment’ els plantejaments de Terrassa, ja ha enviat tota la informació a la resta de partits polítics perquè la decisió de l’encaix de Sant Cugat en el debat territorial es prengui 'de manera consensuada’

Lluís Recoder ha aprofitat la reunió del Consell d’alcaldes per demanar que s’obri un debat 'a fons' sobre el futur de la comarca. Recoder vol que els alcaldes del Vallès Occidental es pronunciïn sobre la proposta de Pere Navarro i sobre quin paper han de jugar, a partir d'ara, els consells comarcals en el nou model territorial de Catalunya.

Segons l'alcalde, hi ha dos fets que obliguen Sant Cugat a prendre posició. D'una banda, la petició, de Terrassa i de l'altra, la possibilitat, de recuperar l’antiga Corporació Metropolitana de Barcelona’. Segons Recoder cal perdre posició, però s'ha de fer de manera estudiada i sobretot, consensuada:

Lluís Recoder

Jo he demanat un debat a fons en el consell comarcal. No el podem obviar. Cal estudiar la proposta de Terrassa i el debat metropolità.


D'altra banda, el Consell d’alcaldes ha servit perquè es tornés a evidenciar la necessitats que l'Estat actualitzi les plantilles d'agents de seguretat, sota mínims, que manté a tots els municipis i ciutats del Vallès. Tot i que en el darrer consell, els alcaldes van amenaçar amb un ultimàtum, de res ha servit, i les plantilles continuen sota mínims. Recoder, davant d'aquesta situació, ha dit que no admeten més enderreriments i no es quedaran de braços plegats amb les comissaries anorèxiques:

Lluís Recoder

Insistim i perseverem. No ens conformarem amb la insuficiència d'agents un parell d'agents més.


Els alcaldes han volgut, a més, fer costat als treballadors i treballadores afectats pel tancament d’empreses al dos Vallès. En aquest sentit, els municipis, a través dels Pactes Locals per l’Ocupació s’han ofert per intentar recol·locar els treballadors en altres empreses.