Sant Cugat debatrà si es converteix en municipi lliure de transgènics


  • Comparteix:

Sant Cugat debatrà al ple sobre els transgènics / Font: ACN

Sant Cugat debatrà al ple sobre els transgènics / Font: ACN

El ple debatrà si Sant Cugat es declara municipi lliure de cultius transgènics a través d'una moció de la CUP. Els independentistes presenten aquest text, a petició d'alumnes i mestres de l'institut Angeleta Ferrer i agricultors locals, per fer constar que a la ciutat no es cultiva cap tipus d'Organismes Modificats Genèticament (OMG).

La formació independentista presenta al ple de juliol un text promogut per alumnes i professors de l'institut Angeleta Ferrer, així com per agricultors locals. Es tracta d'una petició ciutadana perquè Sant Cugat passi a ser un municipi lliure d'Organismes Modificats Genèticament. Segons els signants del document, aquests organismes suposen un risc per al medi ambient i la salut, amenacen la conservació i ús de les varietats tradicionals i locals, i es desconeixen els seus efectes a llarg termini.

L'estudiant de l'institut David Astrue ha destacat que cal evitar l'arribada a la ciutat dels transgènics per minimitzar els problemes de contaminació genètica amb els cultius tradicionals i els ecològics.

David Astrue

Si hi ha un camp transgènic al costat d'un camp ecològic és possible que el contamini i perdi el seu certificat de producte ecològic.


Segons la moció d'aquest col·lectiu, els transgènics no són ni imprescindibles ni necessaris. En aquest sentit, consideren que ara és el moment per convertir la localitat lliure d'aquest tipus d'organismes, ja que actualment no hi ha explotacions transgèniques. El text també convida a dur a terme campanyes de sensibilització per informar els ciutadans sobre la problemàtica d'aquest tipus de cultiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.