L'ANC veu Sant Cugat com a pionera en activitats a favor de la independència


  • Comparteix:

Forcadell, al centre, ha traslladat el missatge de l'ANC a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Forcadell, al centre, ha traslladat el missatge de l'ANC a l'Arxiu Nacional de Catalunya

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha destacat que Sant Cugat és sempre una de les primeres poblacions a l'hora d'engegar i seguir les iniciatives a favor de la independència, en referència a la Via Santcugatenca. En una xerrada a l'Arxiu Nacional de Catalunya organitzada pels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat al voltant del dret a decidir, Forcadell ha subratllat que l'èxit logístic de la Via Catalana és bàsic per a l'èxit polític de la iniciativa i, per això, és crucial apuntar-se i no anar per lliure.

La Via Catalana és una cadena humana que recorrerà el litoral del Principat l'Onze de Setembre. La presidenta de l'ANC ha explicat que la iniciativa és un pas més en el camí per internacionalitzar el cas català i explicar al món el desig d'independència. Per aquest motiu, ha demanat que la ciutadania tingui molt clar la importància d'apuntar-se i seguir la logística preparada des de l'organització per assolir l'èxit en aquesta iniciativa.

Carme Forcadell

És molt important que ens apuntem i que no quedin llocs buits per assolir l'èxit del projecte.


Forcadell ha valorat positivament la Via Santcugatenca que recorrerà els carrers de Sant Cugat tot encerclant el Monestir perquè pot ser un assaig de la Via Catalana de la Diada Nacional. La presidenta de l'ANC ha destacat que Sant Cugat és sempre una de les primeres poblacions importants a l'hora d'engegar i seguir les iniciatives a favor de la independència i el dret a decidir.

Forcadell ha defensat poder fer una consulta popular per canviar l'estatus polític del país però no descarta ni la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) ni unes eleccions plebiscitàries, perquè totes, ha dit, són democràtiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.