El Pla de Barris de les Planes es prorroga fins al 2016


Temes relacionats

L'escola bressol El Molí, garantida per a tres anys més (25/abr/13)

Sant Cugat i Barcelona es coordinen per optimitzar els serveis de les Planes (24/gen/13)

Convocatòria de beques per a transport escolar al gener per a les Planes (24/oct/12)

Preocupació a les Planes pel transport escolar de cara al curs vinent ( 3/jul/12)

Les Planes utilitza els diners de lliure disposició per urbanitzar el carrer de la Font (26/abr/12)

Es constitueix el consell de barri de les Planes, amb la mirada posada en el nou règim d'usos del Casal (31/gen/12)


  • Comparteix:

Moment del consell de barri de les Planes aquest dijous

Moment del consell de barri de les Planes aquest dijous

Les obres d'urbanització del Pla de Barris de les Planes finalitzaran l'any vinent. En paral·lel, el pla s'allargarà fins al 2016 per tirar endavant diversos projectes d'àmbit social i cultural. El consell de barri d'aquest dijous ha informat que la Generalitat ha acceptat allargar els terminis a totes les ciutats amb un pla en curs. A hores d'ara, el govern deu a Sant Cugat un milió d'euros en concepte d'obra pagada i executada pel consistori.

Tot i que l'Ajuntament podia acollir-se a una pròrroga màxima de quatre anys, finalment els tècnics municipals han considerat que amb dos podran finalitzar els treballs previstos en l'àmbit social i cultural.

El responsable del Pla de Barris a Sant Cugat, Francesc Serra, ha explicat que la Junta d'Avaluació de la Generalitat ha acceptat la pròrroga sol·licitada de dos anys. Un marge que permetrà al consistori executar la totalitat del pressupost de quatre milions, finançat a parts iguals per l'Ajuntament i la Generalitat. No obstant això, Serra ha fet èmfasi en la important demora del govern a l'hora de retornar els diners que avança Sant Cugat.

Francesc Serra

Tots els ajuntaments avancen el 100% del cost i esperen que se'ls retorni un 50%. Ara portem una important demora en la devolució d'aquests diners. La Generalitat deu un milió d'euros per obra executada i pagada.


Tot i que l'horitzó de la finalització global del Pla de Barris serà al 2016, al 2014 els veïns del barri de les Planes, un dels dos del districte, veuran completada la urbanització de tots els carrers. L'adequació del carrer de Sanatorio comença aquest mes amb 40.000 euros de la partida de lliure disposició, mentre que el carrer de Calvari iniciarà els treballs al setembre amb 200.000 euros, inclosos en el Pla de Barris.

Amb relació a l'últim carrer pendent, el de la Llum, està a l'espera d'obtenir finançament a través de Serveis Urbans o dels diners de lliure disposició. En funció de la font del finançament, les obres començarien a finals d'any o al 2014.

Pel que fa a l'altre barri del districte, Can Borrull, el president del consell planenc, Joan Puigdomènech, ha traslladat la intenció de la regidoria d'Urbanisme i Obres de situar la tornada de vacances com una possible data per iniciar els treballs, unes obres al marge del pla de barri.

L'últim consell de barri de les Planes del curs ha comptat amb una trentena de persones i l'assistència de tots els partits, tret de la CUP, el representant de la qual no ha pogut assistir per motius personals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.