Una gran cadena humana amb 2.500 persones clama per la independència


Temes relacionats

L'ANC veu Sant Cugat com a pionera en activitats a favor de la independència ( 4/jul/13)

SCxI i Òmnium volen aconseguir 1.800 persones per a la Via Santcugatenca (26/jun/13)


  • Comparteix:

Unes 2.500 persones, 700 més del previst inicialment, s'han unit aquest dissabte per formar una gran cadena humana que ha reclamat la independència. La Via Santcugatenca ha superat totes les expectatives i fa preveure que la presència local a la Via Catalana serà significativa. Participants i organitzadors coincideixen a destacar que aquesta fita serà un moment històric i impulsarà el procés cap a l'Estat propi.

Aquesta acció vol servir d'assaig de cara a la Via Catalana, que tindrà lloc l'Onze de Setembre i recorrerà tot el país des d'Alcanar fins a la Jonquera. La cadena humana està organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana i recorrerà 400 quilòmetres amb la intenció de convertir-se en l'avantsala de la independència de Catalunya.

De moment, Sant Cugat ha posat a prova aquesta cadena humana amb una bona resposta de participants, superant les expectatives dels organitzadors. Un dels coordinadors de la iniciativa i membre de l'Assemblea Nacional Catalana, Vicenç Alegre, ha destacat la importància d'aquest precedent en el procés cap a la independència.

Vicenç Alegre

La cadena humana és la unió de la gent per aconseguir la independència. Volem simbolitzar a àmbit local i nacional que tots units arribarem a aconseguir l'objectiu el 2014.


En el mateix sentit, un altre dels coordinadors i membre local d'Òmnium Cultural, Manel Garriga, ha assegurat que la cadena vol conduir el país cap a la independència.

Manel Garriga

Aquesta cadena humana és molt important per visualitzar-nos com a país. Ens ha de conduir cap a la independència.


Amb aquest objectiu, la cadena humana ha aplegat unes 2.500 persones, una xifra que ha superat les expectatives dels organitzadors i que ha obligat a ampliar un tram del recorregut. Entre els participants, s'ha pogut veure una àmplia representació política i social de la ciutat. El regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha assegurat que l'Ajuntament farà costat a la societat civil en iniciatives com aquesta, que permet simbolitzar la unió del país.

Raül Grangé

Fem un acte on ens donem les mans, que és símbol del nostre país. És un procés invencible.


La cadena humana ha unit en el seu recorregut la plaça de Lluís Millet fins a l'avinguda de Cerdanyola, passant pel Monestir, que ha quedat encerclat. Els participants han elogiat la iniciativa i han assegurat que es tracta d'un dia històric que contribueix al camí cap a la independència.

Participants

La fita més gran després dels fills i la dona és la independència. / Es recordarà a Catalunya i el món. / S'ha de seguir fent passes. / No sé si ho veuré però la il·lusió existeix.


La Via Santcugatenca ha estat organitzada per l'agrupació local de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, que han destinat gairebé un centenar de voluntaris. L'ANC té previst obrir aquesta setmana les inscripcions per a la Via Catalana, a la qual esperen una àmplia representació santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.