Ja es poden presentar projectes per a la futura centralitat de Valldoreix


  • Comparteix:

Josep Puig i Susanna Herrada han presentat el concurs

Josep Puig i Susanna Herrada han presentat el concurs

La futura centralitat de Valldoreix entra en la fase de presentació de propostes amb l'obertura del concurs públic per escollir el projecte que donarà una nova forma a la zona on actualment està ubicat el Casal de Cultura. Ara, s'enceta un període de tres mesos perquè els arquitectes interessats facin arribar les seves idees, que seran valorades per un jurat i després obertes a la participació ciutadana.

Al 2003 comença el procés per dotar el territori d'un espai que reuneixi els diferents serveis i equipaments de Valldoreix, a més d'acollir una zona comercial, habitatge protegit i un espai de mercat, així com una zona d'aparcament. El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat que aquesta iniciativa estava a l'espera de resoldre la retirada de les línies d'alta tensió.

Josep Puig

És un projecte previst des de fa anys. Les torres d'alta tensió impedien tirar endavant aquesta remodelació.


Aquest dilluns s'ha donat a conèixer el plec de condicions per participar al concurs públic engegat per recollir propostes d'ordenació volumètrica a per a la distribució dels usos i els espais previstos. El concurs es dirigeix a llicenciats en arquitectura amb la voluntat de donar cabuda a la participació de joves arquitectes. La web de l'administració valldoreixenca comptarà els propers dies amb un espai dedicat exclusivament al concurs on apareixerà tota la informació relativa a la convocatòria.

A mitjans d'octubre, es tancarà el període de lliurament de projectes i aleshores el jurant començarà les deliberacions per fer una primera tria dels 10 millors. Aquests seran presentats als valldoreixencs que podran valorar-los i fer-hi aportacions, com ha explicat la vocal de Participació Ciutadana de l'EMD de Valldoreix, Susana Herrada, durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

Susana Herrada

Farem una exposició dels 10 millors projectes. En paral·el, engegarem un procés de participació per escoltar i afegir l'opinió dels veïns.


El jurat estarà format membres de l'equip de govern, dels partits de l'oposició i tècnics de l'Ajuntament de Sant Cugat i de l'EMD que comptarà també amb la presència d'un expert del Col·legi d'Arquitectes. Després, una comissió farà una segona criba de la qual sortiran els tres millors projectes. El primer premi serà reconegut amb 11.000 euros i el segon tercer amb 4.000 i 2.000 euros respectivament.

La previsió és tenir un guanyador entre gener i febrer de l'any vinent. Després començaria la fase de construcció que es faria per fases tenint en compte els recursos disponibles i la convivència amb els serveis actualment en marxa a la zona a modificar. El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat que encara s'ha d'engegar la recerca de recursos i inversions per fer realiat la nova centralitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.