El PSC proposa plans d'ocupació anuals per a joves i majors de 55 anys


  • Comparteix:

Pere Soler i Ferran Villaseñor, d'esquerra a dreta

Pere Soler i Ferran Villaseñor, d'esquerra a dreta

El PSC aposta per facilitar la contractació a través de plans d'ocupació locals enfocats als col·lectius amb una taxa d'atur més elevada a la ciutat: els joves menors de 35 anys i els majors de 55. Els socialistes proposaran en una moció al ple de juliol que aquests plans público-privats treballin amb la fórmula 6+6, per garantir que els empleats mantinguin el lloc de feina durant un any.

El PSC aposta, amb aquesta moció, per la contractació público-privada com a mètode per generar ocupació i facilitar la contractació, especialment, a la petita i mitjana empresa. El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, ha explicat que es tracta que l'Ajuntament assumeixi el 50% de les despeses de contractació d'una persona en una empresa determinada i que aquesta només hagi de pagar l'altra meitat.

Ferran Villaseñor

El que fa l'Ajuntament és pagar la meitat d'una nova contractació a una empresa durant un any. Aquesta ocupació pot generar una futura contractació en els propers anys.


Aquests plans d'ocupació locals seguirien la fórmula 6+6, és a dir, que els contractats tindrien feina durant un any en empalmar dos períodes de feina de sis mesos. Villaseñor ha afegit que estan especialment pensats per a col·lectius amb dificultats per accedir al món laboral, com els joves menors de 35 anys i els més grans de 55.

Ferran Villaseñor

Aquesta podria ser una mesura important destinada a col·lectius com els menors de 30 anys o majors de 55. Seria complementari a aquelles mesures que ja desenvolupa l'Ajuntament.


La moció recull que els plans d'ocupació s'incloguin en els pressupostos de 2014, tot i que la formació socialista ha assegurat no haver concretat una partida determinada.

La proposta del PSC, que ja s'ha aprovat a municipis com Rubí, serviria de complement al Pla d'Ocupació Municipal que ja desenvolupa l'Ajuntament, una proposta que està destinat a persones en situació d'atur de llarga durada que hagin esgotat totes les prestacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.