Presència santcugatenca a la iniciativa política Junts a Europa


Temes relacionats

Primera parada de Nova Esquerra Catalana a la ciutat ( 6/mai/13)

Neix Nova Esquerra Catalana, amb membres santcugatencs (15/des/12)

Balcells: 'Estem aglutinant persones per al projecte Nova Esquerra Catalana' (11/oct/12)


  • Comparteix:

Logotip de la iniciativa / Font: Juntsaeuropa.cat

Logotip de la iniciativa / Font: Juntsaeuropa.cat

Comença a caminar Junts a Europa, una iniciativa política que vol donar lloc a una candidatura unitària catalana per concórrer a les eleccions al Parlament Europeu de l'any vinent. És una proposta inicial d'Ernest Maragall, de Nova Esquerra Catalana, que s'ha presentat aquest dijous a Barcelona amb l'adhesió dels santcugatencs Josep Maria Balcells i Àlvar Roda, entre d'altres.

Alguns dels noms que donen suport a la iniciativa són Ferran Mascarell, Bernat Joan i Salvador Cardús, que veuen necessària una candidatura unitària per portar 'una veu catalana' dins de la Unió Europea (UE).

La llista està oberta a formacions polítiques, moviments socials i entitats. La voluntat és fer visible un grup parlamentari català que actuï coordinadament a l'hora de treballar qüestions que afectin Catalunya.

El periodista, exdiputat i membre de Nova Esquerra Catalana, Josep Maria Balcells, s'ha adherit a la iniciativa juntament amb santcugatencs com Àlvar Roda. Balcells ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que aquesta voluntat unitària no vol dir que els parlamentaris electes hagin de defensar un mateix programa.

Josep Maria Balcells

Els diputats defensaran el model polític i social que marqui el seu eurogrup. Però en qüestions catalanes es comprometran a anar plegats.


L'objectiu també és promoure la participació en uns comicis que habitualment obtenen una baixa resposta i donar lloc a una àmplia representació catalana a Brusel·les.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.