Puig confia que el soterrament de les línies d'alta tensió estigui enllestit a finals d'any


Temes relacionats

Les obres d'eliminació de les línies d'alta tensió, a punt de coronar la primera fase (30/gen/13)

Les torres d'alta tensió que travessen Valldoreix i Mira-sol estaran soterrades a finals del 2012 (18/mar/11)


  • Comparteix:

Les obres de l'avinguda del Baixador al gener per soterrar la línia d'alta tensió

Les obres de l'avinguda del Baixador al gener per soterrar la línia d'alta tensió

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha assegurat que les línies d'alta tensió de Valldoreix estaran soterrades abans de finals d'any. Puig ho ha afirmat en l'entrevista mensual del programa 'Línia directa' de Cugat tv i ha admès que les obres s'han endarrerit, ja que estava previst que estiguessin enllestides aquest estiu.



Les obres per soterrar les línies d'alta tensió de Valldoreix van començar el novembre de l'any passat i s'esperava que estiguessin enllestides aquest estiu, però diversos entrebancs han impedit complir amb la data prevista. El president de l'EMD, Josep Puig, ha assegurat a Cugat.cat que el soterrament ha estat 'una fita complicada' però que estarà a punt a finals d'any.

Josep Puig

Volíem retirar les torres abans de Festa Major però va haver-hi algunes dificultats per acabar l'obra. Esperem que estigui enllestida abans que acabi l'any.


Puig també ha detallat que durant els mesos d'estiu se soterrarà el cablejat, i que després es procedirà a establir les connexions necessàries i retirar les torres d'alta tensió.

Segons les dades facilitades per l'EMD de Valldoreix, el pressupost aportat per l'entitat descentralitzada, el consistori i la Generalitat en el soterrament de les línies d'alta tensió és de quatre milions d'euros. L'EMD assumeix prop de 1'4 milions i l'Ajuntament 961.000 euros. Amb relació al milió i mig d'euros que té compromés la Generalitat, aquesta quantitat ha estat avançada per Valldoreix i Sant Cugat i serà retornada pel govern entre aquest any i el 2015.

Abans de la licitació de les obres, Endesa va realitzar una sèrie d'actuacions -previstes en el projecte inicial- per valor de prop de tres milions d'euros. D'aquesta quantitat, Endesa va destinar 100.000 euros a la realització del projecte i 828.000 dins el Pla de Millora de Qualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.