Sant Cugat dóna suport a la cadena humana de l'Onze de Setembre


Temes relacionats

Una gran cadena humana amb 2.500 persones clama per la independència ( 7/jul/13)

El teixit independentista local prepara una cadena humana a l'estiu (28/mai/13)


  • Comparteix:

La Via Santcugatenca ha tingut lloc durant aquest juliol

La Via Santcugatenca ha tingut lloc durant aquest juliol

El ple dóna suport a l'organització de la Via Catalana, la cadena humana que reivindicarà la independència de Catalunya l'Onze de Setembre. El text, que ha rebut el suport de de CiU i la CUP però el vot en contra del PP i les abstencions d'ICV-EUiA i el PSC, recull que es farà compatible la participació a la cadena amb els actes de la Diada Nacional a àmbit local.

ESCOLTA-HO

Els vots de l'equip de govern i els de la CUP han fet prosperar aquesta moció que dóna suport a la Via Catalana i que unirà Catalunya de nord a sud mitjançant una cadena humana. La iniciativa de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol seguir l'exemple d'Estònia, Letònia i Lituània, que el 1989 van protagonitzar una cadena humana per reclamar la seva independència. Segons el tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, el text prové de la societat civil i ha d'aglutinar el màxim de suports possibles.

Jordi Puigneró

La moció no és de CiU, és de la societat civil. El vaixell del dret a decidir és a punt de salpar i no hi pot faltar cap demòcrata.


Tant el PSC com ICV-EUiA s'han abstingut en considerar que la iniciativa és de caràcter explícitament independentista. Les dues formacions han justificat la seva decisió al·legant que, de moment, donen suport al dret a decidir. De la seva banda, el PP ha votat en contra i ha atacat l'equip de govern per considerar que 'abusa' de la seva majoria absoluta per promoure la independència des del consistori. La CUP, tot i que ha donat suport al text proposat per CiU, ha alertat que la sobirania política i les fronteres no serviran de res si no es disposa també d'independència econòmica respecte els grans poders.

Amb aquest text la ciutat manté viu l'esperit de la Via Santcugatenca, la cadena humana formada a principis de mes a la ciutat que va servir d'assaig per a la posada en escena de la Diada Nacional. En aquella ocasió, prop de 2.500 persones, 700 més del previst inicialment, es van agafar de les mans per reclamar l'autodeterminació.

Durant la seva intervenció, el PP ha demanat explicacions a l'equip de govern sobre la suposada utilització sense permís de cartelleres de la brigada municipal per fer promoció de la Via Santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.