Carol: 'Hem d'apostar per la participació 2.0 i pel ciutadà com a individu'


  • Comparteix:

Francesc Carol als estudis de Cugat.cat

Francesc Carol als estudis de Cugat.cat

El regidor de Presidència, Participació i Relacions Institucionals, Francesc Carol, confia que en els dos anys de mandat restants es consolidi la participació no reglada, basada en el sistema telemàtic i en el ciutadà com a individu independent. Ho ha assegurat en una entrevista a Cugat.cat, on també ha admés que cal una reformulació del consell de barri Centre-Oest i ha avançat la possible creació d'un consell sectorial d'Adolescència.

ESCOLTA-HO

Carol mira el futur amb el repte clar de consolidar i augmentar la participació 2.0 dins de les vies de comunicació entre la ciutadania i el consistori. El regidor de Participació ha celebrat la feina feta durant els dos primers anys de mandat, en què s'ha implementat el Reglament de Participació Ciutadana aprovat a l'anterior mandat a través dels consells de barri, els nous consells sectorials i el Consell de Ciutat. Carol ha assegurat, però, que l'objectiu ara és apostar per la participació del segle XXI.

Francesc Carol

Tota la participació reglada ja està en funcionament. Ara hem de començar per la participació no reglada, basada en el sistema 2.0 i el ciutadà.


En aquest sentit, la regidoria ha posat en marxa la web stc.santcugat.cat/santcugatparticipa per donar màxima difusió als consells de barri, entre d'altres. També funciona la prova pilot Santcugatparticia.cat, que estarà activa al menys fins setembre, com a nou canal perquè els santcugatencs puguin opinar i canalitzar les seves propostes.

Pel que fa al funcionament dels consells de barri, Carol és conscient que falta treballar per augmentar la participació al de Centre-Oest. Tot i així, s'ha manifestat satisfet pel l'alt grau d'associacionisme de la ciutadania santcugatenca i ha subratllat que ara el repte és fer que aquesta participació recaigui en el ciutadà com a individu i no tan en col·lectius i associacions.

D'altra banda, Carol ha manifestat que el consistori està estudiant la creació d'un possible consell sectorial d'Adolescència, inspirat en el Consell d'Infants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.