CiU tomba la moció del PSC per treure els delegats territorials del govern

La supressió del delegat del govern a Barcelona, una de les propostes de la moció / Font: Google Maps

Política

Publicat el 15/jul/13 per Silvia Gonzalez

La moció del PSC que demanava eliminar els delegats territorials de la Generalitat per motius d'estalvi econòmic no ha prosperat. La majoria absoluta de CiU ha frenat una proposta que ha recollit els mateixos preceptes de la moció que reclamava la supressió de la delegació i subdelegacions de l'Estat espanyol a Catalunya i que sí que va aprovar-se al ple de juny per tots els partits tret del PP.

Escolta-ho

En el context de crisi i amb la imposició dels límits de dèficit per part del govern espanyol, el PSC considera que la Generalitat ha de donar exemple en la simplificació i racionalització del govern. És per això que els socialistes sol·licitaven la supressió dels 42 delegats i subdelegats territorials que la Generalitat té al país, aplicant la premissa de l'estalvi econòmic.

El partit ha defensat que l'eliminació d'aquests càrrecs de designació directa comportaria un estalvi de quatre milions d'euros pel que queda de mandat. Uns diners que el PSC volia que es destinessin a les polítiques socials dels consistoris.

Una proposta que els socialistes han redactat seguint fil per randa, amb els lògics canvis, els preceptes de la moció de juny que reclamava la supressió de la delegació i subdelegacions de l'Estat espanyol a Catalunya. Tot i reconèixer que, amb aquesta maniobra, el text resultant 'té mancances', el regidor del PSC, Pere Soler, ha defensat la moció presentada.

Pere Soler

Sabem que la moció té mancances i podia haver estat més ambiciosa. I entenc que sí, que és demagoga però igual que ho era la moció anterior que sí que es va aprovar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La majoria absoluta de CiU ha frenat que la moció socialista prosperés. El tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, ha argumentat el seu 'no' crític per no poder entrar a sospesar una moció 'mal redactada i incomprensible'.

Jordi Puigneró

Senyor Soler, per haver copiat la moció ho ha fet molt malament. No és feina nostra haver de refer les mocions dels altres partits.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PP i ICV-EUiA han fet costat als socialistes. Els populars han donat suport al PSC perquè la moció reclama evitar duplicitats en l'administració pública, mentre que els ecosocialistes han exposat el seu sí 'crític', tot demanant que s'obri un debat per acotar quins d'aquests càrrecs no són realment necessaris. La CUP s'ha abstingut en considerar el text 'demagog' i perquè oblida altres càrrecs prescindibles, diu, que hi ha a les diputacions.

Actualment, la Generalitat té delegacions a Barcelona, a la Catalunya Central, Girona, Lleida, Tarragona, a les terres de l'Ebre i a l'Alt Pirineu-Aran.