DonaInformació posa en marxa un programa per detectar, des dels CAP, situacions de maltractament


  • Comparteix:

Marta Subirà, regidora d'Igualtat.

Marta Subirà, regidora d'Igualtat.

L'Ajuntament està ultimant un conveni amb l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona per dur a terme un programa que, juntament amb els CAPs de la ciutat, permeti detectar situacions de maltractaments ja des d'un inici. També s'estudia la possiblititat de buscar, en un futur, pisos tutelats on es puguin allotjar dones víctimes de maltractaments.

L'objectiu del programa de recerca és detectar possibles situacions de violència domèstica per actuar en el mateix moment que es detecti el més mínim indici de maltractaments. La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha explicat que l'objectiu és que des dels CAPs de la ciutat i amb l'ajuda de l'Hospital de la Vall d'Hebron es puguin tractar els casos de violència domèstica de manera preventiva, abans que no arribin a situacions greus.

Marta Subirà

Cal detectar possibles casos de violència domèstica abans que arribin a estadis greus, per actuar preventivament.


Altres línies d'actuació des del Consell d'Igualtat seran la divulgació del respecte a la igualtat amb campanyes de sensibilització. Per altra banda, se celebrarà una segona edició de les xerrades Dona i Salut al setembre donada la gran resposta obtinguda durant la primera edició d'aquest cicle dedicat a informar sobre la salut de les dones.

Marta Subirà

La resposta massiva a les xerrades de Dona i Salut fa pensar que haurem de fer una segona edició el setembre.


També s'intensificaran les tasques de prevenció de la violència de gènere entre els joves a través, entre altres mesures, de tallers i xerrades als instituts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.