Cristina Cullell: 'L'accés a la xarxa ha de ser un dret fonamental'


Temes relacionats

Colomina: 'Les institucions europees estan en mans de personatges dèbils' (21/jul/13)

Figueres: 'No es pot tractar la història amb objectivitat però sí amb honestedat' (20/jul/13)

Navarro: 'El dret a decidir és una demanda democràtica que s'ha d'estendre arreu' (19/jul/13)

Riquer: 'No hi ha voluntat política per al retorn dels papers de Salamanca' (19/jul/13)


  • Comparteix:

Cristina Cullell en un moment de l'entrevista

Cristina Cullell en un moment de l'entrevista

Internet ha de ser un espai neutral i regulat com un dret fonamental més. Així s'ha expressat la investigadora del centre iMinds de Bèlgica, Cristina Cullell, en la ponència que ha ofert aquest dilluns en el marc del Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). La santcugatenca ha alertat de la necessitat de regular el funcionament de la xarxa per evitar la manipulació que duen a terme els grans operadors de telecomunicacions que gestionen l'accés a la informació en funció dels seus interessos.



Cristina Cullell ha posat sobre la taula la necessitat de bastir una legislació que garanteixi la neutralitat d'internet. Això vol dir que la informació circuli lliurament per la xarxa sense els actuals filtres que col·loquen les grans operadores. Segons alguns teòrics, ha explicat Cullell, aquests filtres exerceixen una 'censura subtil' sobre la xarxa que fa que l'usuari accedeixi a la informació de manera condicionada.

Segons Cullell, garantir l'accés a Internet ha de ser tractat com un altre dret fonamental per afavorir el desenvolupament de l'individu.

Cristina Cullell

Cal crear unes condicions d'accés a la xarxa equiparables a l'accés a l'aigua potable, als aliments o a l'educació i la sanitat. És una forma d'assegurar els desenvolupament de les persones.


La investigadora ha explicat que a l'Estat espanyol s'han fet passes molt febles en aquesta direcció i que la regulació arribarà des de la Unió Europea (UE) que ja ha començat a debatre sobre la qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.