Conesa diu que la reforma estatal del món local porta cap a la insostenibilitat


Temes relacionats

Els ajuntaments només podran prestar els serveis marcats per llei (26/jul/13)

L'Estat espanyol dissoldrà les EMD que no presentin els seus comptes (26/jul/13)

Oposició municipal, tret del PP, a la reforma de l'administració local (26/jul/13)

Ortega adverteix que la reforma estatal del món local no és d'aplicació a Catalunya (26/jul/13)


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu de l'alcaldessa, Mercè Conesa

Una imatge d'arxiu de l'alcaldessa, Mercè Conesa

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha advertit aquest divendres que la reforma estatal de l'administració local porta cap a un model insostenible. Conesa ha qualificat el projecte de 'centralitzador' i el considera una invasió, sobretot en aquelles competències que han de garantir la cohesió social. En aquest sentit, creu que la llei catalana i l'Estatut protegiran els serveis dels ajuntaments del país.

Per l'alcaldessa, el projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració local aprovat aquest divendres pel consell de ministres és 'invasiu' i molt 'centralitzador', i incideix directament en competències que garanteixen la cohesió social com són l'educació i els serveis socials.

Mercè Conesa

És un projecte molt centralitzador i modifica el mapa de competències. Incideix en unes competències que garanteixen la cohesió social.


Tot i limitar les corporacions locals a la gestió urbana, Conesa ha assegurat que cal cautela, ja que la futura llei catalana del món local i l'Estatut hauran de garantir les competències locals al país. Segons l'alcaldessa, els ajuntaments catalans i la Generalitat han d''anar de la mà' per concretar quins serveis han de prestar les corporacions locals.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha lamentat que el projecte estatal de reforma de l'administració local supediti algunes competències a la transferència d'aportació econòmica per part de la Generalitat. Conesa ha assegurat que aquest model porta cap a la 'insostenibilitat'.

Mercè Conesa

L'Estat no passa el finançament adequat a la Generalitat. Si a més vol que la Generalitat presti més serveis ens porta cap a un camí d'insostenibilitat.


Conesa també ha criticat que la reforma no tingui en compte el principi de subsidiarietat, que atorga a l'administració més propera la resolució dels problemes dels ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.