L'Ajuntament referma la protecció de Torre Negra davant l'ofensiva de Núñez


Temes relacionats

Josep Lluís Núñez diu que Torre Negra ha servit per 'crucificar-lo' ( 9/jul/13)

El litigi de Torre Negra frena una promoció d'habitatge públic a Pla del Vinyet (22/mar/13)

Vistiplau de la Generalitat a la modificació del PGM al sector de Torre Negra (18/jul/12)


  • Comparteix:

L'Ajuntament, ferm en la seva defensa de la protecció de Torre Negra

L'Ajuntament, ferm en la seva defensa de la protecció de Torre Negra

L'Ajuntament referma la classificació de sòl no urbanitzable de Torre Negra davant el posicionament del propietari majoritari, Núñez i Navarro, que aquest dimecres ha defensat la il·legalitat dels planejaments urbanístics tramitats en virtut d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) que anul·la el Pla Especial de Protecció que el ple va aprovar el 2007. El consistori ha deixat clar que aquesta sentència no afecta l'actual protecció de l'espai ja que es deriva de la primera modificació del PGM de 2003 i, per tant, sense base jurídica.

Núñez i Navarro ha tornat a la càrrega amb la batalla legal que manté des de fa anys amb l'Ajuntament per la urbanització de Torre Negra, de la qual n'és propietari majoritari. En un comunicat emès aquest dimecres, el grup immobiliari s'ha pronunciat sobre la sentència que al juny va emetre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que anul·la el Pla Especial de Protecció que el ple va aprovar el 2007.

Núñez i Navarro interpreta aquesta sentència com una mostra de la il·legalitat dels planejaments urbanístics tramitats pel consistori entre 1998 i 2008. De la seva banda, el consistori veu la sentència com un pas 'previsible' ja que aquest pla especial es deriva de la primera modificació del PGM que declarava l'espai no urbanitzable de protecció especial i que la justícia va tombar al 2009 en no considerar el caràcter de 'protecció especial'. Es per això que el consistori veu lògica aquesta sentència que, a efectes pràctics, no té cap afectació sobre la protecció de Torre Negra.

El regidor d'Urbanisme i Obres Públiques, Pere Casajoana, ha refermat la preservació de l'espai i, de cara als futurs recursos de Núñez i Navarro, confia que la justícia continui reconeixent la potestat del consistori per planejar i programar a l'espai.

Pere Casajoana

Està perfectament protegit. Hi haurà sentències en el futur i confio que la justícia continuarà recollint la potestat dels ens locals en planejament.


En el seu comunicat, l'Ajuntament recorda que Torre Negra es va incloure l'any 2010 al Parc Natural de Collserola, per la qual cosa disposa d'un marc legal superior que reconeix el seu valor ambiental. També recorda que, després de la primera anul·lació judicial, l'Ajuntament va tornar a tramitar la modificació del PGM per declarar la zona, simplement, no urbanitzable. Una modificació aprovada ara fa un any que conclou que Torre Negra és sòl no urbanitzable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.