El PSC demana si la Generalitat tornarà els diners destinats a les residències

Imatge d'una residència d'avis / Font: ACN

Política

Publicat el 16/ago/13 per Raquel Ligero

El PSC demana explicacions a l'equip de govern sobre si les partides que es destinaran durant agost i setembre a les persones amb dependència que necessitin residències, després que la Generalitat les retirés, seran retornades. Els socialistes demanen 'coherència' en els plantejaments i actuacions de l'equip de govern, ja que a inicis d'estiu van assegurar que si el govern català no garantia el pagament dels 1'3 milions d'euros de la prestació de diversos serveis socials, l'Ajuntament no podria fer front a nous programes ni actuacions ja posats en marxa.

Tot i que el PSC qualifica de positiu que l'ajuntament hagi assumit aquest compromís i s'hagi mostrat a favor de buscar noves vies per compensar aquesta retallada, demana prudència pel que considera unes declaracions que responen a interessos propagandístics més que a 'voluntats reals'. El regidor socialista, Pere Soler, ha demanat que l'equip de govern es pronunciï sobre les garanties de retorn d'aquests diners.

Pere Soler

Hi ha incertesa sobre si els diners que aporti l'ajuntament seran demanats a la Generalitat pel seu retorn. Ho hauríem d'afegir a la llista de partides que tenim la promesa de la Generalitat que ho tornarà, però que encara no ha pagat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons els socialistes, l'acció de l'equip de govern respon més a una 'política de compensació' per la 'inacció' del govern de Mas que no pas a una línia estratègica clara en la prestació de serveis. A més, demanen 'coherència' en els plantejaments i actuacions de l'equip de govern, ja que a inicis d'estiu van assegurar que si la Generalitat no garantia el pagament dels 1'3 milions d'euros de la prestació de diversos serveis socials, l'Ajuntament no podria fer front a nous programes ni actuacions ja posats en marxa.