La uaSC demana millores en el servei d'ambulàncies a la ciutat

Imatge d'arxiu d'una ambulància

Política

Publicat el 30/ago/13 per Raquel Ligero

Un Altre Sant Cugat (uaSC) lamenta la insuficiència del servei d'ambulàncies que es dóna a la ciutat i demana al consistori que faci les gestions necessàries per millorar-lo. A més, reivindica la necessitat que la ciutat disposi d'almenys una ambulància medicalitzada per donar cobertura a 'casos greus' i que no hagi de dependre de Rubí i Terrassa per garantir determinades actuacions. El portaveu de la formació, Jaume Massanés, ha criticat també el temps d'arribada dels vehicles mèdics que, en molts casos sobrepassa els vint minuts, especialment als districtes.

Massanés ha demanat a l'Ajuntament que faci les gestions 'necessàries' per millorar el servei que ofereixen les ambulàncies a la ciutat. El portaveu de la uaSC ha explicat que Sant Cugat només diposa de dues ambulàncies de suport vital bàsic (que es veuen reduïdes a un vehicle en algunes hores de la matinada) i que, en moments de col·lapse necessiten l'assistència dels serveis de Rubí i Terrassa, que també pateixen insuficiències per cobrir les seves zones.

A més, ha criticat que la ciutat no disposi de cap ambulància medicalitzada, 'ni a nivell Intermedi ni Avançat' per donar cobertura immediata a casos greus.

Jaume Massanés

Sant Cugat és la ciutat del Vallès Occidental que no té ambulàncies medicalitzades. Creiem que això és molt important per salvar vides, ja que no tenim un hospital de proximitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Massanés ha posat de manifest que el temps que les ambulàncies triguen a arribar al lloc dels fets pot sobrepassar els vint minuts de mitjana i que aquest s'agreuja si es tracta de moments 'de col·lapse' i dels districtes, on els conductors tenen dificultats per identificar els noms dels carrers per la manca de senyalitzacions.

D'altra banda, també ha alertat que el temps d'espera de les ambulàncies de trasllat per retornar els pacients a casa pot arribar a ser d'entre cinc i sis hores.