El PSC demana reorganitzar el centre de la ciutat i els nous barris en distristres


  • Comparteix:

Es presentarà una moció al ple en aquest sentit.

Es presentarà una moció al ple en aquest sentit.

El PSC proposarà al ple la confecció d'un estudi que analitzi la necessitat de dotar Sant Cugat d'una nova ordenació administrativa que contempli la creació de districtes al nucli urbà i a les zones de nou creixement. Els socialistes creuen que aquesta fòrmula permetria a l'Ajuntament donar un millor servei a la ciutat, amb l'objectiu final que els santcugatencs poguessin gestionar els seus recursos.

Tal i com ja va anunciar fa uns mesos, el PSC demanarà a la sessió plenària donar un pas endavant en la creació de mecanismes de participació que estiguin a l'abast de tots els ciutadans. Seguint l'exemple de Mira-Sol, La Floresta i Les Planes, la formació considera necessari que el centre urbà i espais de nou creixement com Bell Indret i Can Bellet també disposin de consells de districte.

Per aquest motiu, els socialistes proposaran la creació d'un estudi que permeti reflexionar sobre la viabilitat d'una nova divisió territorial del municipi a través de districtes. L'opció del partit és la de dividir el nucli, que engloba el 70% de la població, en dos districtes. No obstant, el primer secretari de la formació, Salvador Gausa, ha deixat clar que la seva proposta està oberta a qualsevol suggeriment:

Salvador Gausa

Nosaltres no prefigurem , volem que la divisió sigui objecte de discussió


Segons ha explicat Joan Carrasco, abans de presentar aquesta moció, el PSC ha fet extensiva aquesta proposta a les entitats veïnals per tal de copsar la seva postura sobre aquesta divisió territorial.

Joan Carrasco

Volem els pressupostos territorialitzats, però aiuxò és un tema que ja vindrà


La proposta socialista preveu que els santcugatencs disposin de mecanismes per conèixer com es gestionen les partides destinades als seus districtes i el seu ús final.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.