El ple demana que els col·laboradors dels clubs quedin exempts de cotització


  • Comparteix:

Les entitats esportives han de fer front a noves cotitzacions a la Seguretat Social

Les entitats esportives han de fer front a noves cotitzacions a la Seguretat Social

Tots els partits excepte el PP reclamen a l'Estat espanyol i la Generalitat un sistema especial de la Seguretat Social, exempt de cotització, per als voluntaris de clubs i entitats esportives sense ànim de lucre. A través d'una declaració de la junta de portaveus publicada al ple d'aquest dilluns, les formacions també demanen que l'Estat espanyol aclareixi la normativa que obliga tots els col·laboradors d'entitats esportives a cotitzar a la Seguretat Social.

La junta insta el govern de Mariano Rajoy a establir un sistema especial de la Seguretat Social per a les persones que col·laborin en clubs esportius i obtinguin una retribució inferior al Sou Mínim Interprofessional (SMI). Aquesta petició s'acompanya de la reclamació d'un aclariment sobre la nova normativa impulsada per l'Estat Espanyol que exigeix que tots els voluntaris d'entitats esportives es donin d'alta i cotitzin per la seva activitat.

La declaració sorgeix després que diversos clubs de Catalunya hagin estat multats per part d'inspectors de Treball i Seguretat social per no complir amb aquesta normativa. La junta alerta que si aquesta situació es produeix a Sant Cugat molts clubs es tornarien inviables, incapaços de pagar la quantitat de la multa.

Així mateix, la junta també demana que les inspeccions de treball facin una interpretació àmplia de la normativa fins que aquesta s'aclareixi i s'estableixi el règim especial. El text, a més, també vol un reconeixement de la figura del voluntari i en destaca l'aportació que suposa per al funcionament d'associacions esportives no professionals i per la pràctica de l'esport amateur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.