La supressió del Vial d'Enllaç obrirà la porta a 330 habitatges protegits


Temes relacionats

El CAU dedica la seva primera reunió al Vial d'Enllaç i les velles àrees industrials (12/jul/13)


  • Comparteix:

Els pisos protegits volen reforçar la centralitat de l'estacio de Valldoreix / Fotografia: FGC

Els pisos protegits volen reforçar la centralitat de l'estacio de Valldoreix / Fotografia: FGC

La supressió del Vial d'Enllaç a Valldoreix comportarà que en un futur es puguin construir uns 330 habitatges públics entre aquest territori i Can Mates. Els immobles no seran una realitat durant aquest mandat.

El ple ha donat el vistiplau aquest dilluns a l'avanç de modificació del Pla General Metropolità (PGM) per suprimir el Vial d'Enllaç traçat a Valldoreix, una infraestructura viària que havia de creuar el territori.

Al marge de l'eliminació d'aquest projecte, la modificació genera l'oportunitat de fer habitatge protegit. Un centenar de pisos es destinaran a Can Mates i la resta, uns 230 habitatges, a Valldoreix.

El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, aposta per construir els pisos a la zona de Valldoreix on ara es fa el mercadet dels dissabtes per reforçar el projecte de centralitat que s'impulsa en aquest territori.

Pere Casajoana

Considerem estratègic que l'entorn de l'estació de Valldoreix aculli l'habitatge públic.


Casajoana ha descartat que es comenci la construcció dels habitatges en aquest mandat i difícilment ho farà en el proper.

El PP aplaudeix que se suprimeixi el Vial d'Enllaç amb un vot favorable a l'espera dels propers tràmits per perfilar encara més el posicionament dels populars.

El PSC aplaudeix amb bons ulls la supressió del Vial d'Enllaç però obre les portes a continuar treballant per millorar el projecte de la zona.

ICV-EUiA s'ha abstingut en aquest punt del ple en considerar que la planificació de la zona encara es pot millorar en les al·legacions i suggeriments que presentaran.

La CUP ha fet un balanç positiu de la modificació que s'impulsa i per això hi ha votat a favor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.