Pas endavant per a la protecció de Can Busquets


Temes relacionats

Pas endavant en l'expropiació dels terrenys de la benzinera de Rius i Taulet (18/feb/13)

L'Ajuntament diu que comprar Can Busquets és 'en benefici' de la ciutat (12/gen/13)

ICV-EUiA denuncia secretisme i un cost elevat en la compra de Can Busquets (10/gen/13)

Avança la protecció de Can Busquets i Can Monmany (22/mai/12)

La protecció de Torre Negra i la reserva de sòl per a 355 habitatges protegits, al ple de dilluns (17/mai/12)


  • Comparteix:

Can Busquets

Can Busquets

La protecció de Can Busquets ha superat un nou tràmit al ple municipal. Amb els vots a favor de l'equip de govern, s'ha donat el vistiplau a l'aprovació provisional de la modificació del PGM en aquest àmbit, el que permetrà protegir la zona i altres accions urbanístiques. El PP, el PSC i la CUP s'han abstingut, mentre que ICV-EUiA hi ha votat en contra.

Gràcies a la modificació del PGM, es protegirà Can Busquets. En paral·lel, permet construir habitatge protegit a l'antiga benzinera de Rius i Taulet, i generar la possibilitat d'ampliar les instal·lacions del Teatre-Auditori amb una sala B.

A diferència d'altres tràmits relacionats amb aquesta operació, cauen per ara els projectes de reserva 2.500 metres quadrats per a equipaments, un aparcament soterrat i una quarantena d'habitatges protegits a la zona dels Jardins del Vallès, a l'avinguda de Cerdanyola. El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha remarcat que no s'abandonen aquestes iniciatives tot i quedar desvinculades del tràmit aprovat al ple.

Pere Casajoana

Arraconem alguns projectes en aquest tràmit per blindar la modificació jurídicament.


Segons Casajoana, una modificació de planejament posterior permetrà fer aquest habitatge públic vinculat inicialment a l'operació de Can Busquets.

Al ple, el PP s'ha abstingut en el tràmit tot i que el veu amb bons ulls perquè protegeix Can Busquets i aconsegueix habitatge públic. No obstant això, els populars han remarcat que hi ha hagut secretisme en algunes de les operacions en aquesta modificació del PGM.

El PSC considera que aquestes actuacions portades al ple són complicades i ha lamentat que hagin caigut del tràmit alguns projectes abans recollits. Els socialistes han aplaudit que s'hagin incorporat algunes de les seves al·legacions i el projecte sobre habitatge públic a l'avinguda de Rius i Taulet, però no no han vist clares algunes valoracions econòmiques de terrenys. Per això s'han decantat per l'abstenció.

ICV-EUiA ha votat en contra del punt, tot i veure positiu la possible sala B del Teatre-Auditori i l'habitatge públic a l'antiga benzinera. Els ecosocialistes han mostrat el seu desacord de com s'ha executat la part relativa a Can Busquets, sobretot en la valoració econòmica dels seus terrenys, tal com ja havien dit en anteriors sessions plenàries.

La CUP s'ha abstingut en la votació perquè no veia clars alguns canvis de titularitat de sòl i algunes edificacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.