Un decàleg impulsarà la transparència i la sostenibilitat de les empreses locals


  • Comparteix:

Frederic Boix ha presentat un mocio institucional al ple

Frederic Boix ha presentat un mocio institucional al ple

10 mesures basades en la inversió responsable, la transparència i el comportament ètic fomentaran la responsabilitat social en l'àmbit empresarial. La moció, promoguda per l'Associació Sant Cugat Empresarial i aprovada per unanimitat aquest dilluns al ple, té l'objectiu de reforçar la sostenibilitat i la transparència que caracteritzen el municipi.

Sant Cugat ja compta amb un document propi per incrementar la responsabilitat social de les empreses. El decàleg, dividit en quatre àmbits, reforça el compromís que va adquirir l'Associació Sant Cugat Empresarial (AESC) quan es va sumar als Principis del Pacte Mundial de Nacions Unides, segons el seu president, Frederic Boix.

Frederic Boix

Sant Cugat Empresarial proposa aquesta moció perquè està dins del Pacte de les Nacions Unides i pensa que les empreses han de millorar l'entorn.


L'apartat econòmic millorarà la responsabilitat social amb la creació d'un valor compartit, la transparència i la innovació amb criteris de sostenibilitat on les iniciatives de I+D es duran a terme amb criteris de sostenibilitat. L'àmbit del bon govern se centra en el rebuig de pràctiques com el suborn i la corrupció, la transparència com a base d'innovació i l'adscripció a pactes i normes internacionals.

La secció ambiental vetllarà per la reducció d'impactes a la natura i la contribució a una economia baixa en carboni fomentant l'ús d'energies renovables. Finalment, la part social insta les empreses a implicar-se en la comunitat i defensar els col·lectius en risc d'exclusió social.

El text proposat pels empresaris locals s'ha presentat al ple en forma de moció institucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.