La Generalitat pagarà el deute que té amb els ajuntaments abans de finals d'any


Temes relacionats

El Pla de Barris de les Planes es prorroga fins al 2016 ( 5/jul/13)

L'Ajuntament rebrà 667.000 euros de la venda de les accions de Tabasa ( 7/jun/13)

Conesa: 'Volem una ciutat econòmicament forta, socialment cohesionada i sostenible' (14/mai/13)


  • Comparteix:

Ortega, en una imatge d'arxiu / Font: ACN

Ortega, en una imatge d'arxiu / Font: ACN

El govern pagarà als consistoris els 600 milions d'euros que els deu abans que acabi l'any. Això ha anunciat la vicepresidenta, Joana Ortega, que ha explicat que la Generalitat utilitzarà el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per eixugar aquest deute, que començarà a concretar-se aquest mateix mes.

En el marc del Consell de Governs Locals que s'ha celebrat aquest dimecres a Barcelona, Ortega ha apuntat que ja hi ha programades 619 transferències a ajuntaments per valor d'un terç del seu deute, que rebran aquests recursos abans d'acabar el mes.

Joana Ortega

Aquest compromís ja s'ha posat en marxa, aquest mes els ajuntaments rebran, com a mínim, un terç dels imports pendents de la Generalitat .


Això val de moment pels ajuntaments, però encara s'ha de veure si també és vàlid per altres ens locals. Fins ara, el FLA no es podia fer servir per pagar el deute de les administracions autonòmiques amb el món local. El govern també es farà càrrec de finançar els municipis que no compleixin els requisits per acollir-se al pla estatal de proveïdors.

Amb relació a Sant Cugat, en matèria d'educació, la Generalitat deu al consistori 2,6 milions d'euros. En el capítol del Pla de Barris a les Planes, el govern té pendent pagar a Sant Cugat un milió d'euros en concepte d'obra pagada i executada pel consistori.

D'altra banda, al juliol, l'alcaldessa va confirmar que el consistori ja havia rebut el primer pagament dels 667.000 euros de la venda del 0'19% de les accions que l'Ajuntament tenia a Tabasa, l'empresa que gestionava els Túnels.

Aquests són algunes de les xifres del deute global de la Generalitat amb el consistori.

En declaracions als mitjans, el nou president del Consell de Governs Locals i també de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, ha remarcat que és una 'bona notícia' que la Generalitat hagi anunciat que eixugarà el deute amb els ajuntaments. Buch ha lamentat la 'demora' en el pagament i les tensions de tresoreria que han patit molts ajuntaments, una situació, ha dit, 'que no és justa', però ha celebrat que la Generalitat hagi fet 'l'esforç' per pagar el que deu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.