La CUP crida els santcugatencs a solidaritzar-se amb els docents de les Illes


Temes relacionats

La junta de portaveus rebutja el model lingüístic implantat a les Balears (16/set/13)


  • Comparteix:

Una de les protestes dels docents / Font: Amanda Seguí

Una de les protestes dels docents / Font: Amanda Seguí

La CUP se solidaritza amb els docents de les Illes que estan en vaga indefinida contra les retallades i el decret de Tractament Integrat de Llengües aprovat pel govern del PP balear. La formació independentista anima els santcugatencs a col·laborar amb la Caixa de Resistència, que recapta recursos per poder continuar la protesta el temps que calgui.

La CUP titlla d''intent de genocidi lingüístic' el decret del govern balear. A més, considera la protesta dels docents una clara mostra de 'dignitat, compromís i lluita contra la imposició i la irracionalitat'.

És per això que dóna suport als docents en vaga i anima els santcugatencs a sumar-s'hi. En concret, els encoratja a col·laborar amb la Caixa de Resistència. Amb aquest objectiu, el Casal Popular la Guitza i el Terra Dolça venen bons d'ajut per col·laborar amb aquesta iniciativa. A més, el Casal Popular la Guitza acollirà aquest divendres un pica-pica i destinarà els beneficis de la barra a la Caixa de Resistència.

De fet, la formació es planteja portar aquesta crida al ple perquè l'Ajuntament expliciti el seu suport amb una aportació a la Caixa de Resistència, tal com ha explicat el membre del partit, Aniol Pros.

Aniol Pros

Possiblement demanarem que si la vaga continua l'Ajuntament faci una aportació a la Caixa de Resistència, com un suport més explícit.


La junta de portaveus ja s'ha posicionat en contra del decret aprovat pel govern balear. Tots els partits del consistori, excepte el PP, han donat suport a un text, que es va portar al darrer ple, que alerta de la discriminació que pateix la llengua catalana a les Illes Balears.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.