Les JERC protesten davant la seu del PP per la política educativa a les Illes


Temes relacionats

La junta de portaveus rebutja el model lingüístic implantat a les Balears (16/set/13)

Les JERC titllen de 'feixista' l'atac patit a la seva barraca de Festa Major ( 4/jul/13)

Les barraques de la JNC i les JERC pateixen actes de vandalisme (30/jun/13)

Les JERC 'okupen' la Biblioteca Central per demanar més sales d'estudi (23/mai/13)


  • Comparteix:

Les JERC s'han concentrat davant la seu del PP

Les JERC s'han concentrat davant la seu del PP

Una quinzena de militants de les JERC s'ha concentrat aquest dimarts davant la seu del PP per demanar un gir en la política lingüística del govern de les Illes Balears. Davant aquesta acció, el PP ha afirmat 'respectar la llibertat d'expressió' però ha recordat que la majoria absoluta de Bauzá legitima el govern balear per tirar endavant la reforma educativa.

Amb la concentració d'aquest dimarts les JERC s'han sumat a la vaga de la comunitat educativa organitzada per l'Assemblea de Docents de les Illes Balears.

Per les joventuts independentistes, els últims canvis introduïts pel decret llei del govern balear, que s'ha aprovat aquest dimarts al Parlament amb els vots dels diputats populars, posen en perill el model d'educació pública. En el terreny lingüístic, la militant de les JERC Alba Gordó ha demanat al PP que aturi la campanya d'assetjament constant a la llengua catalana.

Alba Gordó

Ens agradaria que el PP que retirés aquesta ofensiva constant contra la llengua catalana.


Les JERC alerten que el Tratamiento Integrado de Lenguas (TIL), que s'aplicarà aquest mateix curs, no ha generat consens i no garanteix beques de transport i de menjadors efectives.

De la seva banda, el president del PP, Jordi Carreras, ha dit que 'respecta la llibertat d'expressió' però ha recordat que el govern de les Balears compta amb majoria absoluta i que, per tant, està legitimat per emprendre una reforma que ja va anunciar en el seu programa electoral.

Jordi Carreras

Tothom és lliure de manifestar les seves opinions dins de la legalitat i de manera pacífica. El govern de les Balears té majoria absoluta.


La junta de portaveus ha aprovat aquest setembre un text en què rebutja el TIL 'pels seus atacs a la llengua catalana'. La carta va comptar amb el suport de tots els grups polítics amb presència al ple excepte el PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.