El PSC promou la creació d'una comissió de recuperació de la memòria històrica


  • Comparteix:

Els socialistes han exposat la necessitat de no oblidar el passat de la ciutat

Els socialistes han exposat la necessitat de no oblidar el passat de la ciutat

El PSC promou la creació d'una comissió local per a la recuperació de la memòria històrica i aposta perquè Sant Cugat es posicioni a favor de la causa judicial oberta per la justícia argentina contra els crims del franquisme. Els socialistes consideren clau conèixer el passat per poder crear 'identitat santcugatenca' i evitar esdevenir ciutat dormitori.

Els socialistes donen suport a la querella oberta per la jutgessa argentina María Servini de Cubría que fa uns dies ha dictat l'ordre de detenció de quatre antics membres de les forces de seguretat espanyoles presumptament responsables de delictes de repressió durant el franquisme.

El PSC dóna suport a aquesta acció de la justícia argentina i pretén promoure el debat a la ciutat. Per aquest motiu, i aprofitant la Llei de la Memòria Històrica aprovada el 2007, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, reclama que la ciutat conegui el seu passat a través de la creació d'una comissió local per a la recuperació de la memòria històrica.

Ferran Villaseñor

El que necessitem és recuperar la memòria històrica i crear identitat i per això és important recuperar el nostre passat.


Els socialistes emplacen els altres grups polítics municipals i a la societat civil a encetar aquest debat pel deute que encara es té, afirmen, amb la mateixa història i amb moltes famílies santcugatenques que van patir la repressió del franquisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.