Els presidents de l'ACM i l'FMC anuncien la voluntat de fusionar les dues entitats


  • Comparteix:

Els dos presidents es van reunir ahir amb Pasqual Maragall i Joan Carretero.

Els dos presidents es van reunir ahir amb Pasqual Maragall i Joan Carretero.

Els presidents de l'Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya han anunciat la seva voluntat de fusionar les dues associacions municipalistes en un únic ens abans que acabi aquesta legislatura. D'altra banda, en una trobada amb Pasqual Maragall, el president de la Generalitat s'ha compromès a comptar amb els ajuntaments per tirar endavant la nova organització territorial de Catalunya.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC), on són majoria els ajuntaments d'esquerres, i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), amb hegemonia dels governats de CiU, han decidit començar a donar forma a un dels projectes que arrosseguen des de fa anys: la fusió entre les dues organitzacions.

Els presidents de les dues entitats, Manuel Bustos i Joan Maria Roig han acordat la creació d'un comitè d'enllaç com a primer pas per fer efectiva la fusió durant aquesta mateixa legislatura. Manuel Bustos.

Manuel Bustos

El comitè d'enllaç servirà per assolir més recursos, més competències i més responsabilitats.


El comitè d'enllaç tindrà com a primera feina organitzar i convocar tots els ens locals de Catalunya per la commemoració del 25è aniversari dels ajuntaments democràtics a l'abril, una celebració en la qual participarà també Maragall. Precisament, el president de la Generalitat s'ha compromès a comptar amb la presència i la veu del món local en tot el procés de reflexió i debat sobre la reordenació territorial, entre altres qüestions. Manuel Bustos.

Manuel Bustos

El president Maragall ens ha demanat la nostra participació en temes tan importants com l'organització territorial de Catalunya o el nou Estatut.


El cap de l'ACM i alcalde d'Amposta ha advocat per prioritzar el treball en la unitat del municipalisme i deixar en segon lloc temes més difícils, com ara la representativitat que mantindran cadascuna de les entitats.

Joan Maria Roig

Cal treballar per avançar en el municipalisme encara que hi ha temes per resoldre com la representativitat.


A principis de la primavera la FMC convocarà el seu consell nacional, que es farà a les Terres de l'Ebre i tindrà com a convidats estrella Maragall i Roig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.