El PSC demana la regulació dels centres de suport familiar i les ludoteques


  • Comparteix:

El PSC, aquest dimecres en roda de premsa

El PSC, aquest dimecres en roda de premsa

El PSC presentarà una moció per demanar la regulació i control dels centres de suport familiar i ludoteques, i saber sota quina llicència treballen. Els socialistes afirmen que tant les ludoteques com aquests centres no poden substituir l'ensenyament de les escoles bressol i que, en cas de fer-ho, estarien fent competència deslleial.

El grup municipal del PSC presentarà una moció al proper ple per demanar una anàlisi dels centres de suport familiar i ludoteques. El seu portaveu, Ferran Villaseñor, demana a l'equip de govern saber si aquests establiments exerceixen segons la llicència d'activitats atorgada.

Ferran Villaseñor

Nosaltres demanem que l'Ajuntament exerceixi la seva funció d'anàlisi, avaluació i regulació per saber si aquests centres estan exercint la seva activitat per la qual han demanat la llicència.


Amb aquest control, el PSC afirma que es garantirien els serveis per als quals aquests centres tenen llicència i s'evitaria que ludoteques i centres de suport familiar actuïn com a escoles bressol per un preu inferior.

Actualment, no existeix a Catalunya cap normativa específica per als centres de suport familiar. Aquestes centres ofereixen serveis de guarda infantil i el funcionament dels quals es regeixen per les normatives generals vigents en l'àmbit d'edificació, seguretat, higiene, sanitat, habitabilitat, accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques.

D'altra banda, les ludoteques sí que compten amb una legislació pròpia que les defineix com centres, equipaments o espais delimitats que tenen una finalitat lúdica, socioeducativa, cívica, cultural i inclusiva que elaboren i porten a terme un projecte socioeducatiu.

Els socialistes afirmen que algunes ludoteques han canviat la seva denominació a centres de suport familiar per esquivar la normativa vigent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.