L'Ajuntament i l'EMD treballen per a la dinamització rural de Can Monmany


Temes relacionats

Can Monmany passa a titularitat de l'Ajuntament i l'EMD, que en decidiran el futur ús (16/abr/12)


  • Comparteix:

La finca de Can Monmany està ubicada a Valldoreix / Font: Stcvo.wordpress.com

La finca de Can Monmany està ubicada a Valldoreix / Font: Stcvo.wordpress.com

L'Ajuntament i l'EMD convocaran un concurs per gestionar els terrenys de Can Monmany en l'àmbit forestal i agrari amb l'objectiu de retornar a la zona el seu caràcter rural. A més, les dues administracions han obert un procés de reconeixement de la masia de Can Monmany per estudiar la possibilitat d'ampliar els usos d'equipament a activitats relacionades amb l'empresa.

Un any i mig després que el consistori i l'EMD adquirissin, a parts iguals, la titularitat de Can Monmany les dues administracions treballen en el futur d'aquestes 85 hectàrees ubicades a Valldoreix.

En una entrevista a Cugat.cat, el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que treballen en la convocatòria d'un concurs per gestionar els terrenys en l'àmbit forestal i agrari. La intenció és, segons Casajoana, la dinamització rural de l'espai i possibilitar l'explotació rendible de la zona.

Pere Casajoana

Volem fer explotacions rendibles pel concessionari i que aportin diners a les arques municipals. Però l'important és assolir la dinamització agrària de l'espai.


Actualment aquest procés es troba en la fase de redacció de les bases del concurs, amb la col·laboració del parc natural de Collserola.

Paral·lelament, informa Casajoana, s'està fent el reconeixement de la masia de Can Monmany per estudiar l'ampliació dels seus usos a activitats relacionades amb l'empresa. La masia té ara usos d'equipament i l'objectiu seria ampliar-los per trobar 'un punt mig' entre el viver d'empreses i la docència.

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix es van convertir a l'abril de l'any passat en propietaris de Can Monmany i decidiran l'ús de la finca conjuntament. L'operació permet la construcció d'habitatge públic a altres zones i la integració de Can Monmany al parc de Collserola. A canvi, els propietaris de la finca van rebre sostre edificable en altres punts de la localitat, valorats en uns vuit milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.