La Casa Aymat aporta una nova visió del tapís amb la nova mostra permanent


  • Comparteix:

La Casa Aymat ha inaugurat la seva nova exposició permanent amb un recorregut cronològic sobre el tapís des de principis del segle XX, i la seva importància i lligam amb la ciutat. Des d'aquest dimarts, l'espai enceta una nova etapa on el vincle santcugatenc amb el tapís serà un dels vectors, i que compta amb un nou apartat dedicat a les persones amb problemes visuals.

Tomàs Aymat, Josep Grau-Garriga, Jaume Muxart, Pablo Picasso, Albert Ràfols, Carles Delclaux, Aurèlia Muñox, Maria Assumpció Raventós, Maria Teresa Codina i Mercè Diogène són alguns dels artistes que van experimentar amb el tapís en algun moment de la seva carrera i que la Casa Aymat recull des d'aquest dimarts en aquesta mostra permanent renovada.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta per aquesta renovació i espera que la ciutadania apreciï aquesta nova mostra de la Casa Aymat.

Mercè Conesa

Ens sentim contents, esperant que la ciutadania apreciï aquesta proposta, aquesta adaptació dels espais en una exposició que recull tapissos de diferents etapes.


La nova exposició del Museu del Tapís Contemporani, amb una voluntat més pedagògica, es distribueix en sis àmbits, començant amb una introducció al món del tapís i al fundador de la Casa Aymat, Tomàs Aymat. Posteriorment, la sala més gran aplega la vessant de l'Escola Catalana del Tapís i la seva etapa a la nostra ciutat. El recorregut puja a la primera planta per fer èmfasi en Josep Royo i Miró, així com les biennals de Lausana. Aquest primer pis també recull alguns dels tapissos de mida més gran que condueixen a l'espai Grau-Garriga.

En aquesta part de la Casa Aymat es troba 'La mirada tàctil', un conjunt de mòduls que permeten interactuar amb el món del tapís des del tacte. Aquest apartat està dissenyat per a persones amb problemes visuals i de mobilitat, ja que també compta amb una alçada més baixa i amb una lletra de gran tamany per facilitar la lectura.

El tècnic de l'Oficina del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, Lluís Rius, ha explicat que aquest mòdul es divideix en tres parts, l'edifici, la tècnica i Josep Grau-Garriga.

Lluís Rius

La 'mirada tàctil' vol ser un resum d'allò que ofereix el museu a través del tacte. Hem fet un mòdul que explica l'edifici, la tècnica per crear un tapís i de l'artista Josep Grau-Garriga.


L'actuació ha tingut un cost de 8.000 euros que ha assumit l'Ajuntament i on la Diputació ha col·laborat amb 3.000 euros amb 'la Mirada tàctil'. L'entrada serà gratuïta fins al 30 de novembre.

L'acte ha comptat amb representants de tots els grups polítics municipals i de l'exalcalde, Lluís Recoder.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.