La modificació del ROM estudiarà la possibilitat de dividir el centre i els nous barris en districtes


  • Comparteix:

La proposta del PSC ja s'està estudiant.

La proposta del PSC ja s'està estudiant.

L'Ajuntament ha rebutjat la moció del PSC de crear un estudi que analitzi la possibilitat de dividir Sant Cugat en districtes per oferir una administració més propera al ciutadà. L'equip de govern i el PP s'han oposat a la proposta adduïnt que l'objectiu de la iniciativa ja es recull al procés de modificació del ROM.

ICV-EA ha estat l'única força que ha donat suport a la moció socialista de dotar el municipi d'una nova ordenació territorial. Segons el PSC, la millora dels serveis als ciutadans passa per la creació de districtes al centre de la ciutat, així com a les zones de nou creixement.

Per aquest motiu, els socialistes creuen oportú encarregar un estudi que tracti aquesta divisió territorial i que, en el futur, donaria pas a una ponència tècnica en què partits i ciutadans debatrien la viabilitat d'aquesta iniciativa. Escoltem el defensor de la moció, el socialista Joan Carrasco:

Joan Carrasco

Aquest procés neix de les aportacions ciutadanes


La proposta ha topat amb el vot contrari de PP, ERC i CiU. Els socis de l'equip de govern han coincidit a dir que les tesis de reformulació dels consells de districte o les creacions de nous processos de participació ciutadans ja estan reflectits en el procés de reforma del ROM, que acaba d'engegar la comissió municipal creada a tal efecte.

En el cas de la federació de CiU, el tinent d'alcalde Joan Recasens ha acusat al PSC de 'capitalitzar' una iniciativa que ha de sorgir dels consens de totes les formacions polítiques:

Joan Recasens

Creiem que aquesta iniciativa se solapa amb la proposta de modificació que hem engegat tots els partits


Per la seva banda, el grup d'ICV ha fet costat a la moció socialista argumentant que són necessàries actuacions com aquesta per permetre que la política es faci 'més enllà de la sala de plens'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.