L'Associació de Víctimes del Terrorisme demana que es faci efectiu el monument aprovat al ple fa més d'un any


  • Comparteix:

Robert Manrique va esperar els precs i preguntes per deixar clar que no venia sota el braç de cap grup.

Robert Manrique va esperar els precs i preguntes per deixar clar que no venia sota el braç de cap grup.

Aprofitant la presentació d'una moció sobre la pau, el diàleg i la llibertat - que Esquerra va voler convertir en un suport ímplicit a la trobada del seu secretari general amb membres d'ETA - el president de l'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme (ACVT) va recordar que després de més d'un any, Sant Cugat encara té pendent la materialització del monument en honor a les víctimes del terrorisme que es va provar en el ple. Robert Manrique va voler deixar clar, contràriament a l'ús que en va voler fer algun grup, que les víctimes del terror són de tots els grups i colors polítics.

El ple del mes de novembre del 2002 aprovava, amb els vots de CIU I PP, aixecar un monument en honor a les víctimes del terrorisme. En el seu moment, les tres forces d'esquerra a l'oposició es van abstenir per les reticències que provocava una moció que, asseguraven, havia estat utilitzada, políticament, pel PP.

Quasi un any i mig després aquell acord de ple encara no s'ha materialitzat.

Durant la presentació d'una moció d'ERC a favor de la pau, la llibertat i el diàleg -modificada per CIU, ja que en un principi semblava més un plebiscit a favor de l'actuació de Carod-Rovira-, el president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme va donar una lliçó d'higiène assegurant que les vístimes no tenen adscripció política:

Robert Manrique

Sóc aquí per recordar-los que està pendent encara un monument que recordi la memòria de les víctimes.


Convidat pel PP, Robert Mnrique va voler subratllar que hauria vingut fos quin fos el partit polític de l'hagués invitat. Víctima de l'atemptat d'Hipercor, que va causar 24 morts i va deixar orfes i trencades més de 100 famílies a Catalunya, va reconèixer no entendre algunes iniciatives a favor de la pau d'aquells que han causat, diu, estralls familiars, morts i destrucció. És per això que Manrique va recordar l'incompliment de l'acord de ple per aixecar un monument en honor i memòria de les víctimes de tots -de dretes i d'esquerres, d'ETA i d'Estat- del terrorisme:

Robert Manrique

Les vístimes no tenim adscripció política. He vingut convidat pel PP però hagués vingut si Recoder o qualsevol altre grup m'hagués convidat.


La moció aprovada per ERC i CIU declara, altra vegada, Sant Cugat ciutat a favor del diàleg, la pau i la llibertat d'expressió. Els partits de l'oposició van acusar els republicans de treure's una moció de la butxaca que sota signes de pau -que tots comparteixen- sigui, en realitat una moció a favor del seu secretari general i també cap de llista a unes eleccions per les quals falta només un mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.