Campanya contra José Domingo per comparar immersió lingüística i nazisme

Web on es fa la campanya de mecenatge, que ja s'apropa als 700 euros recaptats

Política

Publicat el 21/oct/13 per Redacció

L'entitat Israel a Catalunya inicia una campanya de mecenatge per engegar un procediment penal contra el president de la plataforma 'Som Catalunya, Somos España', el santcugatenc José Domingo. L'associació demana responsabilitats a l'exdiputat de Ciutadans (C's) per comparar els professors i les AMPA de la comunitat educativa catalana amb l'arquitecte de la 'Solució Final', el tinent coronel de les SS Adolf Eichmann.

En un article, Domingo va afirmar que 'professors i AMPA es limiten a executar l'ordre 'Per una escola de tots, l'escola en catala'. Ho fan com Eichmann, el responsable dels camps d'extermini nazis'. Segons Israel a Catalunya, aquestes paraules són un 'atac miserable' contra la comunitat educativa i una 'humiliació i insult' per a la comunitat jueva i les víctimes de l'Holocaust. L'associació remarca que els polítics que es posen a la boca l'Holocaust per atacar el procés català per la independència han de donar explicacions davant d'un jutge i indemnitzar les víctimes pel dany moral que generen.

La campanya es gestiona a la plataforma Totsuma.cat i vol recollir els 4.527 euros per impulsar una querella criminal contra Domingo perquè indemnitzi les víctimes de l'Holocaust i la comunitat educativa catalana. En concret, si la campanya tira endavant, se li demanarà una rectificació i la responsabilitat de civil de 20.000 euros en concepte de danys morals. La meitat d'aquest import es donaria a l'Associació Som Escola com a representant de la comunitat educativa catalana i l'altra meitat, al Museu de l'Holocaust de Jerusalem Yad Vashem.